Besplatni obroci za trudnice u pekari "Jefta"

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće predstavljen je danas početak realizacije akcije "Mamma’s food – Pekara Jefta" obezbeđivanja svakodnevnog obroka za trudnice koja se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom Zrenjanin i tom prilikom uručeni su im poklon bonovi.

 

 

Na samom početku zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac zahvalio se donatorima jer su, kako je rekao, prepoznali potrebu da pomognu i još jednom se pokazali kao društveno odgovorno preduzeće.

- Svako od nas ako da i mali doprinos, mnogo toga možemo uraditi. Ono što je vidljivo jeste da je, prema poslednjem popisu, broj stanovnika značajno manji, za više od 10.000 i potrebno je krenuti u rešavanje tog problema. Osim ove akcije koju danas predstavljamo, postoji i niz mera koje preduzima Grad izdvajajući novac iz budžeta - rekao je Santovac.

 

  

 

Kako je naveo, ove godine izdvojeno je 40 miliona dinara za novorođenčat, a pored toga Grad pruža finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju bračnim parovima sa područja našeg grada.

- U ovoj godini izddvojeno je za tu namenu prilbližno tri milona dinara, jer želimo da i na taj način utičemo na porast nataliteta - rekao je on.

Kako je ranije i predočeno, porodica Jeftić i d.o.o. "Mama's food” – Pekara Jefta" će u skladu sa svojim mogućnostima, ubuduće obezbeđivati svakodnevni obrok iz svog asortimana proizvoda za 50 trudnica sa teritorije grada Zrenjanina, od početka akcije do porođaja trudnica, koje su ovo pravo ostvarile, kada će biti pripremljen i dat paket proizvoda pekare za proslavu tatama. Tada će isto pravo biti dodeljeno nekoj sledećoj trudnici, kako bi se svakodnevno, u narednim godinama pružala podrška za 50 budućih mama.

 

  

 

Porodica Jeftić i d.o.o. "Mama's food” – Pekara Jefta" već podržavaju učenike srednjih škola, kao i uspešne sportiste srednjih škola, tako da je ovo nastavak podrške budućnosti ovog grada.

Gradska uprava i Odeljenje za društvene delatnosti grada Zrenjanina, pruža tehničku podršku porodici Jeftić i d.o.o. "Mama's food” – Pekara Jefta" u vidu prikupljanja prijava od strane budućih mama, provere dokumentacije, i formiranja liste prvih 50 trudnica, i vođenja evidencije za svih budućih korisnica ove divne podrške porodici i trudnicama.