Finale ''Godine Pupina u Zrenjaninu''

Manifestacija "Godina Pupina u Zrenjaninu", posvećena 160. godišnjici od rođenja slavnog naučnika, završena je svečanošću na Visokoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu. Tom prilikom sumirani su rezultati aktivnosti i uručene nagrade i priznanja školama i institucijama koje su doprinele da manifestacija bude još uspešnija.  Prikazan je desetominutni film i održana promocija časopisa za decu za popularizaciju nauke i tehnike "Moje novine".
 
 
U godini koja je na izmaku organizovan je niz različitih promocija, prezentacija, tribina, izložbi, edukativnih izleta, predavanja... Ispred Grada Zrenjanina prisutnima se obratio Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika, a prisutne su pozdravili i dr Matilda Lazić, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija i Robert Sabo, koordinator Radne grupe  Organizacionog odbora "Godine Pupina u Zrenjaninu".
 
Članica Gradskog veća Dubravka Bulovan Bengin uručila je priznanja institucijama i ustanovama koje su dale doprinos uspešnoj realizaciji čitavog projekta: Kulturnom centru Zrenjanina, Radio Zrenjaninu, listu Zrenjanin, Istorijskom arhivu, Regionalnoj privrednoj komori, OŠ "Vuk Karadžić", Fondaciji Mladen Selak i Društvu inženjera i tehničara. U ime nagrađenih zahvalio se dr Milorad Rančić. 
 
   
 
Uručena su i učila najboljim školama koje su učestvovale u kvizu "Šta znaš o Pupinu?" koji je osmislio Miša Bracić. Sonja Vujin, urednica časopisa "Moje novine" predstavila je sadržaj novina. Najavljene su i neke nove aktivnosti u sledećoj godini koja će, takođe, biti posvećena Pupinu.
 
U Gradskoj narodnoj biblioteci "Žarko Zrenjanin" otvorena je izložba radova učenika osnovnih škola iz Zrenjanina na temu "Pupinizacija likovna realizacija". Đaci iz OŠ "Vuk Kradžić", pod rukovodstvom nastavnika Miše Bracića, aktivno su uključeni u obeležavanje "Godine Pupina u Zrenjaninu". Pored likovnih kreacija učenika, prisutni su imali priliku i da uživaju u predstavljanju delova iz knjige "Sa pašnjaka do naučenjaka" Mihajla Idvorskog Pupina i u video-prezentaciji njegovog lika i dela.