Gradonačelnik prisustvovao svečanosti u SKOSI ''Olimp''

Streljački klub za osobe s invaliditetom "Olimp" iz Zrenjanina obeležio je danas završetak sezone 2014. i završetak škole streljaštva za osobe s invaliditetom i učenike OŠ "Petar Petrović Njegoš", u organizaciji tog kluba. Diplome najuspešnijim učenicima, koji su zaslužili zvanje strelca, uručio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. On je čestitao strelcima "Olimpa" na postignutim rezultatima i nagovestio da će im, izgradnjom Paraolimpijskog centra, uslovi za pripreme i takmičenja biti znatno bolji.
 

- Grad Zrenjanin se u svojoj strategiji razvoja opredelio da podrži sport u značajnoj meri, što je potvrđeno i budžetom za 2014. godinu, a takođe će biti i budžetom za narednu godinu. Izgradnjom velikog Paraolimpijskog trenažnog centra u Zrenjaninu svoj dom naći će i ovi takmičari, na čije smo rezultate ponosni. Podržavali smo ih i do sada, a siguran sam da će imati mnogo bolje uslove u narednom periodu, ovde, u gradu – rekao je gradonačelnik Janjić.
 
SKOSI "Olimp" je ovu godinu završio kao sveukupni pobednik Lige streljaštva osoba sa invaliditetom  Republike Srbije, kao osvajač Kupa Srbije i nosilac ekipnog rekorda Lige streljaštva, sa tri prva mesta pojedinačno, osvojena od strane  strelaca tog kluba.
 
   
 
   
 
Kroz školu streljaštva je prošlo više od tri stotine učenika najveće zrenjaninske OŠ "Petar Petrović Njegoš", a diplome o sticanju zvanja strelca je ostvarilo jedanaest učenika, s kojima je danas u prostorijama kluba "Olimp" bio i direktor škole Miroslav Brnjoš.
 
Kako ističe predsednik kluba i jedan od ovogodišnjih dobitnika "Nagrade grada Zrenjanina", Zoran Šipka, od ovih učenika troje je zaslužilo zvanje "odličnog strelca".
- Ovo je još jedna od naših uspešnih godina, a izuzetno mi je drago što smo i ove godine realizovali školu streljaštva sa učenicima škole "Petar Petrović Njegoš". Nadam se dobrim rezultatima i u narednoj godini, da ćemo uspeti u nameri da naša dva ili tri takmičara odu na neki svetski kup i time ostvare norme za narednu paraolimpijadu, 2016. godine, u Riju – istakao je Zoran Šipka i zahvalio gradonačelniku i Gradu Zrenjaninu na sredstvima koje obezbeđuju za aktivnosti kluba na čijem je čelu.
-  Zahvaljujući tome uspeli smo da nabavimo i elektronsku metu, na kakvoj će se pucati 2016. godine u Riju, kao i sistem SKAT, koji nam omogućava da štedimo dijabole i da tačno vidimo kako se strelac ponaša prilikom nišanjenja i okidanja – naglašava Šipka.