Gradonačelnik u obilasku perifernih gradskih ulica

Poslednji dan 2014. godine gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić iskoristio je za obilazak perifernih gradskih ulica, kako bi se uverio da li su prohodne i da li su dežurne ekipe zadužene za održavanje ulica i puteva na teritoriji Grada Zrenjanina na terenu. Obilazak je završen na obodu naselja "Duvanika", Ulici Milutina Subotina na teritoriji MZ "Žarko Zrenjanin", gde je gradonačelnik Janjić, zajedno s  načelnikom Komunalne policije, Igorom Virijevićem, izneo svoje viđenje aktuelnog stanja u gradu. 
 

 - Sneg nas nije iznenadio i adekvatno smo odgovorili na padavine i na niske temperature. Danas obilazimo gradske saobraćajnice, pre svega one na periferiji, juče smo išli van grada da vidimo kakvih je tamo bilo problema i mogu da kažem da sam zadovoljan. Uspeli smo se odupremo tom prvom "udaru" i sada je sve lakše, mislim da naši građani ne moraju da brinu. Mi smo još pre mesec ipo dana izvršili pregled mehanizacije kojom raspolaže preduzeće "Eko gradnja", koje je zaduženo za čišćenje snega na lokalnim putevima i gradskim ulicama, kao i mehanizacije "Vojvodinaputa", koji održava državne puteve i oni apsolutno poseduju adekvatnu mehanizaciju, što su potvrdili i tokom ovih snežnih dana – rekao je gradonačelnik Janjić. 
 
   
 
Načelnik Odeljenja komunalne policije, inspekcijsko-nadzornih poslova i vanrednih situacija Gradske uprave Igor Virijević naglasio je da komunalni policajci u kontinuitetu obilaze grad. 
- Upozoravamo građane da je neophodno da očiste sneg ispred svojih kuća i poslovnih objekata i želim da se zahvalim odgovornim Zrenjanincima i moram da kažem da su, u najvećoj meri, oni to i učinili. Parkove i javne trotoare održava JKP "Čistoća i zelenilo" i oni to rade na valjan način – ocenio je stanje u svom domenu Virijević.  
 
Nakon obilaska ulica, gradonačelnik je posetio i bazu preduzeća "Eko gradnja" doo, u industrijskoj zoni "Bagljaš", gde je razgovarao s predstavnicima tog preduzeća i JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina". Direktor "Eko gradnje" Siniša Kukin predočio je gradonačelniku na koji način mehanizacija preduzeća "pokriva" prioritetne pravce i ulice u Zrenjaninu, šta je sve do sada preduzeto na raščišćavanju nakon prvih snežnih padavina i šta se trenutno čini kako bi se uklonila zaostala ledena kora sa pojedinih putnih pravaca.
 
   
 
Izraženo je obostrano uverenje da će dežurne ekipe i mehanizacija "Eko gradnje", u saradnji s Komunalnom policijom Grada Zrenjanina i javnim preduzećima "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i "Čistoća i zelenilo" činiti sve kako bi sve ulice u Zrenjaninu i putni pravci na teritoriji grada ostali prohodni i naši sugrađani njima mogli da se kreću bez većih problema.