Javni čas programiranja na tehničkom fakultetu

Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin" bio je danas domaćin zrenjaninskim osnovnim i srednjim školama povodom obeležavanja "časa programiranja".

Čas programiranja je međunarodna akcija u cilju promovisanja programiranja koja se obeležava u okviru "nedelje programiranja", a u kojoj učestvuje preko 10 miliona ljudi iz 180 država sveta.

Prema rečima prodekanke fakulteta Dragane Glušac, doprinos fakuleta je u motivisanju najmlađih da se bave programiranjem koje će u narednom periodu biti jedno od najprosperitetnijih zanimanja.

 

 

 

"Mi na fakultetu pripremamo veliki javni čas programiranja na koji smo pozvali naše učenike iz osnovnih i srednjih škola u Zrenjaninu gde ćemo im pokazati šta je u stvari programiranje i koliko je potrebno znati nove tehnologije da bi se svet menjao i bio bolji." – izjavila je Dragana Glušac.

Pomoćnik gradonačelnika, Duško Radišić izrazio je zadovoljstvo zbog prisustva velikog broja  mladih koji su došli da se upoznaju šta sve i na koji način mogu da programiraju na svojim računarima.

 

 

"Računari se danas uglavnom koriste za društvene mreže i mi želimo da im približimo na koji način oni mogu da prave svoje programe. Ovo je promocija informatike kako u Zrenjaninu tako i u celom svetu a naši učenici priključiti 10 miliona onih koji učestvuju u obeležavanju dana informatike" - istakao je Radišić.

“Čas programiranja” na fakultetu danas su održali profesori ovog fakulteta među kojima je i profesor Dejan Lacmanović čiji je tim bio drugi u svetu na Majkrosoftovom takmičenju.