Održana 22. sednica Skupštine RCR-Banat

U Pančevu je,  18. decembra, održana 22. sednica Skupštine Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj-Banat (RCR-Banat). Skupštinom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić.
 
 
Sednici Skupštine su prisustvovali osnivači RCR-Banat, predstavnici lokalnih samouprava iz Banata, regionalnih privrednih komora, privrede i nevladinog sektora. Usvojen je ugovor o finansiranju rada RCR-Banat, za naredne četiri godine. 
Irena Živković, direktor RCR-Banat istakla je da ovo izuzetno značajno za dalji rad ove institucije, podrška osnivača u finansijskom smislu svakako znači sigurnost u daljem radu, ali i još veću motivisanost i obavezu  za nove poslovne poduhvate i projekte u cilju razvoja teritorije Banata.
 
 
 
Predstavnike osnivača  RCR-Banat pozdravio je ambasador Majkl Davenport , šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji koji je istakao da je saradnja lokalnih samouprava na ovakav način izuzetno značajna.  Uloga razvojnih agencija, kao što je RCR-Banat upravo i jeste da okupi loklane samouprave oko značajnih  regionalnih i međuopštinskih projekata. Takvi projekti će imati prioritet kod odobravanja sredstava iz EU fondova u narednom periodu, naglasio je Davenport.
 
Gradonačelnik Pančeva, Pavle Radanov, izabran je za predsedavajućeg Skupštine RCR-Banat, za naredni periodu od godinu dana.