Prve granitne ploče postavljene na delu Trga slobode

Prve granitne ploče postavljene su danas na delu Trga slobode, potezu od Gimnazijske ulice ka "Vodotornju", čime je započeta završna faza rekonstrukcije trga. Zvanično je ovaj deo radova nazvan "rekonstrukcija parterne obloge", a postavljanje ploča na ovom delu trga usledilo je nakon izvršenih radova na podzemnoj infrastrukturi, postavljanja kanala za odvođenje atmosferskih padavina i vodova za novu javnu rasvetu. Popločavanjem ove površine biće omogućena pešačka komunikacija od Gimnazijske ulice do Ulice Kralja Aleksandra Karađorđevića. 
 
 
Istovremeno se odvijaju obimni radovi na delu Trga sobode ispred Komercijalne banke, galerije, pozorišta i muzeja, gde je prilaz pešacima otežan, ali je moguć, preko postavljenih drvenih staza. Ovde se uklanjaju dotrajala asfaltna podloga i površinski sloj zemlje i izvodi sanacija infrastrukture. 
 
   
 
Na delu trga ispred Gradske kuće, između raskrsnice Subotićeve ulice i Narodnog fronta, sve do ulaza u parking Gradske kuće, izvode se radovi na postavljanju novog cevovoda fekalne kanalizacije, odnosno na drugoj fazi izmeštanja crpne stanice "Centar". 
 
Iako se radovi odvijaju, praktično, na celoj površini Trga slobode, pešaci se, uz povećanu opreznost, mogu kretati svuda, osim na delu između Gimnazijske ulice i "Vodotornja", gde je danas počelo postavljanje granitnih ploča, identičnih onima u glavnoj ulici.