Santovac u poseti porodici Kostić-Adamov u Elemiru: novogodišnji paketići za šestoro dece

Zrenjaninska javnost s pažnjom je pre dva meseca pratila zbivanja u vezi s porodicom Kostić-Adamov iz Elemira, porodicom sa šestoro dece, slabog materijalnog stanja, smeštenom u lošim uslovima, koja je tada zahtevala od lokalne samouprave rešavanje stambenog problema. U razgovoru sa zamenikom gradonačelnika Zrenjanina Sašom Santovcem i u saradnji sa predstavnicima MZ Elemir, ubrzo je nađeno adekvatno rešenje. S obzirom da ta porodica nije želela da menja mesto prebivališta, dodeljen im je privremeni smeštaj koji, iako nije idealan, svakako predstavlja znatno bolje rešenje i, posebno deci, omogućava bolje uslove za život. 
 
 
Zamenik gradonačelnika Santovac danas je posetio ovu porodicu u novom smeštaju i deci uručio novogodišnje paketiće. On se upoznao s uslovima u kojima sada žive, a s obzirom da očekuju još jedno dete, obećao i ponovnu posetu naredne godine. Rekao je da su se oni pre oko mesec ipo dana uselili u kuću u kojoj su sada i da je poseta organizovana tim povodom, ali i da se njihovo šestoro dece obraduju novogodišnjim poklonima. 
- Kao Gradska uprava preuzeli smo na sebe obavezu da još malo uredimo kuću u kojoj žive, da bi se omogućio kvalitetniji život u njoj i da bi se rešili oni problemi koji sada postoje. Cilj Grada Zrenjanina je, naravno, u skladu s mogućnostima, da pomogne svim građanima Zrenjanina kojima je pomoć neophodna. Osim što treba da brine o investicijama, ili, na primer, kulturnim i sportskim manifestacijama, grad mora brinuti o svakom stanovniku, a posebno o onima kojima je pomoć najpotrebnija – istakao je Saša Santovac. 
 
   
 
Jasna Adamov, domaćica ove porodice, sa suprugom Miroljubom Kostićem brine o šestoro dece koja su, kako ističe, sva dobra i zdrava, a ona koja su školskog uzrasta redovno pohađaju nastavu u školi.
 -   Stan koji smo dobili mnogo je bolji od onog koji smo imali ranije. Problem je što ima dosta vlage i nadamo se da će i to biti sanirano. Deca su nam starosti od 17 godina, koliko ima najstarije dete, dok najmlađe ima 5 godina i svi želimo da se zahvalimo Gradu Zrenjaninu i zameniku gradonačelnika koji nam je izašao u susret i ispunio ono što je obećao – kaže Jasna i dodala da će novogodišnji pokloni posebno obradovati decu, ali da im se raduju svi članovi ove brojne elemirske porodice.