"Telekom" poklonio kompjutere školi "Žarko Zrenjanin"

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor "Telekoma Srbija" – izvršne jedinice u Zrenjaninu Darko Karan posetili su danas Osnovnu školu OŠ "Žarko Zrenjanin" i uručili garnituru računarske opreme, donaciju te kompanije. 

 

 

Gradonačelnik Janjić je izrazio zadovoljstvo što u gradu postoje kompanije koje osećaju i pokazuju društvenu odgovornost i koje, kako je naveo, osećaju potrebu da deo svog profita treba da vrate u okruženje u kome ga i stvaraju.

- Zahvaljujem "Telekomu" na današnjem poklonu i iskreno se nadam da ćemo iduće godine uspeti da realizujemo veliku akciju sa kompanijama koje rade na teritoriji grada od koje će, ne samo škole i vrtići, već i druge ustanove imati koristi - rekao je Janjić. 

Informatički kabinet ove škole poseduje dotrajalu opremu i kompanija "Telekom Srbija", u saradnji sa lokalnom samoupravom, odlučila je da đaci ove škole, koji postižu zavidne uspehe na takmičenjima iz informatike, dobiju nove računare.

 

 

Karan je tom prilikom istakao da je "Telekom" ovog puta donirao 150.000 dinara za kupovinu računarske opreme, a da ovo nije prvi put da se ta kompanija pokazala kao društveno odgovorna.

- Želimo da pomognemo svakoj našoj školi u gradu, tamo gde je potrebno. Direktorica ove škole obratila nam se sa željom da pomognemo u opremanju njihovog informatičkog kabineta i, evo, danas smo svedoci da ta oprema radi i funkcioniše - rekao je Karan i naveo da će kompanija “Telekom” i u narednom periodu pomagati školama.

- Mislim da je ulaganje u informatičku opremu, posebno kada su u pitanju škole, velika stvar, jer želimo da naša deca što više bude budu opismenjenija u tom segmentu - dodao je on.

 

 

Direktorka škole "Žarko Zrenjanin", Ivana Bošnjak Bošnjak, istakla je da je ta škola prva u Zrenjaninu koja je dobila svoj informatički kabinet.

- Naravno, reč je o opremi koju treba obnoviti i mi smo zahvaljujući "Telekomu" kupili pet novih kompjutera za naš informatički kabinet gde naši đaci rade čak i preko raspusta, kada dolaze na sekcije - kazala je ona.