Zrenjanin 31. decembra ''Grad otvorenog srca''

Zrenjaninci i njihovi gosti će i ove godine moći da dočekaju Novu godinu u glavnoj ulici, Kralja Aleksandra I Karađorđevića, a za organizaciju prigodnog programa nazvanog  "Zrenjanin – grad otvorenog srca" zaduženi su Turistički centar grada i Kulturni centar, čiji su predstavnici juče održali konferenciju za novinare u Gradskoj kući. Marica Kosanović, ispred Turističkog centra, Vladimir Đurić, ispred Kulturnog centra i Lidija Krčmarov, ispred kabineta Gradonačelnika Zrenjanina, predstavili su sve segmente novogodišnjeg programa i pozvali sugrađane da već od 12 časova, 31. decembra, prisustvuju novogodišnjim svečanostima. Tada, naime, počinje program posvećen najmlađima. 
 
 
Lidija Krčmarov napomenula je da je program ove godine primeren mogućnostima, da nije ništa preterano, niti obimno, ali da će, ipak, biti "slatko i interesantno". 
 
Vladimir Đurić, programski direktor Kulturnog centra, najavio je dnevni program dočeka, podsetio da je prošle godine započela nova manifestacija, posvećena najmlađima, i izrazio očekivanja da će ona postati tradicionalna. 
- Pokušali smo prošle godine da dobar deo stvaralaštva naših najmlađih sugrađana predstavimo i na bini, a i da u publici bude što više dece. Poučeni prošlogodišnjim primerom, kada je bilo dosta hladno, a program trajao oko četiri sata, sada je predviđeno da on traje dva sata, od 12 do 14 časova, a počinje ukrašavanjem novogodišnje jelke, koju će, zajedno sa gradonačelnikom, okititi najmlađi sugrađani i posetioci grada. Kulturni centar je za ovaj program angažovao i Gradski dečji hor koji će nastupiti na samom početku manifestacije – kaže Vladimir Đurić. 
 
   
 
Publiku će zabavljati klovnovi i animatori, kao i poznati bend "Flamingosi", Ognjen Amidžić i Marinko Madžgalj, koji će održati koncert za decu. Centar za kreativno odrastanje mladih CEKOM pripremio je novogodišnju predstavu, a šest Deda Mrazova u glavnoj ulici deliće deci novogodišnje paketiće koje je obezbedila kompanija "Gomeks". 
 
Marica Kosanović najavila je početak večernjeg programa u centru Zrenjanina za 21 čas, kada će se za dobro uvodno raspoloženje postarati DJ Buki. 
- On će napraviti uvertiru za tri zrenjaninska benda koji će nastupati te večeri u različitim muzičkim žanrovima – Šišarke, Katy B Good i Lepotica i zver, sve do 1 čas iza ponoći. U ponoć je predviđen vatromet i čestitka predstavnika Gradske uprave, kao i izvlačenje dobitnika vrednih nagrada novogodišnjeg kviza – rekla je Kosanovićeva i uputila Zrenjanincima i njihovim gostima novogodišnju čestitku i poziv za doček Nove godine. 
 - Ispred organizatora dočeka, želim svim sugrađanima sve najbolje u narednoj godini, mnogo više sreće, zdravlja i novca, i pozivam ih da zajedno obeležimo kraj ove i dočekamo Novu 2015. godinu u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića.