Zrenjaninski sport predstavljen na Sajmu sporta u Beogradu

Na ovogodišnjem, trećem po redu Sajmu sporta u Beogradu, održanom pod sloganom "Sportska strana Srbije", učestvovalo je više stotina izlagača iz zemlje i inostranstva koji su u periodu od 27 - 29. novembra imali priliku da se predstave posetiocima kojih je ove godine, po rečima organizatora, bilo preko 30.000. Ovu manifestaciju organizovali su Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije, a na sajmu je, pored predstavljanja nacionalnih granskih saveza, teritorijalnih sportskih saveza, sportskih obrazovnih ustanova, republičkog i pokrajinskog Zavoda, Olimpijskog komiteta, Sportskog saveza Srbije i Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, bilo upriličeno niz edukacija i prezentacija za sportske radnike i sportiste.
 
 
   
 
Zrenjaninski sportski savez je kao gost, u saradnji sa domaćinom - Rvačkim savezom Srbije - imao štand na sajmu na kome je predstavljen Grad Zrenjanin i zrenjaninski sport. Posebnu pažnju posetiocima izazvalo je izdanje publikacije "Zrenjaninski sport 2013". Na našem štandu predstavljene su i brošurice Turističkog centra grada, u kojima su predstavljeni turistički potencijali Zrenjanina. Javna ustanova "Sportski objekti" uspešno je prezentovala sportske objekte u našem gradu, a naročito interesantna bila je video prezentacija na štandu Paraolimpijskog komiteta budućeg Paraolimpijskog centra, koju je pripremila radna grupa na čelu sa koordinatorkom Stojankom Lekić.
 
       
 
Gosti na štandu zrenjaninskog Saveza bili su brojni poznati sportisti i sportski radnici, kao i predstavnici lokalne samouprave Zlatana Ankić, članica veća zadužena za sport i omladinu i Dragomir Radovanac, član Gradskog veća zadužen za turizam i ekologiju. Zrenjaninski štand posetili su i ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić, kao i državni sekretar u tom ministarstvu Nenad Borovčanin. Ministar Udovičić tom prilikom je istakao da je Zrenjanin uvek bio i ostao Grad sporta.