Tri stotine novo zaposlenih u „Draexlmaier“

Danas Kompanija "Draexlmaier" u našem gradu zapošljava više od 3.300 zaposlenih i postoje izgledi za otvaranje novih proizvodnih prostora, ali o tome je još rano govoriti, rekao je generalni direktor Draexlmaier grupe u Zrenjaninu, Andreas Veber tokom posete gradonačelnika Čedomira Janjića ovom preduzeću.

 

 

Gradonačelnik i njegovi saradnici posetili su novi proizvodni sektor gde su novi zaposleni počeli da rade posle višemesečne obuke u pogonima kompanije u Rumuniji i Moldaviji, kao i u Zrenjaninu.
Tokom poslednja tri meseca u ovom novom sektoru otvoreno je više od tri stotine novih radnih mesta.
Kako je rekao, posle posete i razgovora sa rukovodstvom kompanije, ovo proširenje proizvodnje dokazuje da je Zrenjanin dobro mesto za ulaganje.

 

 

- 300 novih radnih mesta je zaista dobra vest. U svom godišnjem izveštaju rekao sam da je zaposleno 1.637 građana Zrenjanina, a tih 300 zaposlenih nismo pominjali, jer su bili zaposleni u poslednja tri meseca - rekao je Janjić.
- Ohrabrujuće je čuti od direktora Vebera da imaju velike planove, uključujući nove prostorije - dodao je gradonačelnik.

 

 

Otvaranje pogona za sečenje kablova i predinstaliranje proizvodnog procesa je integrisano, što, prema rečima direktora Vebera, znači da se sve faze proizvodnje mogu završiti u jednom pogonu. Ova vrsta proizvodnje osigurava maksimalnu efikasnost, jer pakovanje, prepakivanje ili transport više nisu potrebni.

 

 

Andreas Veber rekao je da je otvaranjem novog pogona kompanija poslala jasnu poruku da ima dugoročne planove u Zrenjaninu i investicije u Srbiji i da je primena ovog projekta rezultirala sa 300 novih radnih mesta.
- Takođe je ovo dalji korak ka automatizovanoj visokotehnološkoj proizvodnji, za koju nisu potrebni samo dobro kvalifikovani radnici, već i tehničari i inženjeri koji će programirati i održavati mašine - rekao je Veber.

 

On je dodao da se Kompanija odlučila za izgradnju proizvodnih prostora u Zrenjaninu, ne samo zbog radne snage, već i zbog veoma pozitivnog poslovnog okruženja. Kompanija je u Zrenjaninu od 2008. godine i jedna je od najvećih poslodavaca i izvoznika u regionu, u njenim proizvodnim pogonima proizvode se najkvalitetniji automobilski delovi.