Gradska izborna komisija donela rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji, overa potpisa podrške izbornoj listi moguća i u Gradskoj upravi

U skladu s odlukama Narodne skupštine Republike Srbije, Vlade Republike Srbije i Predsednika Republike, u periodu vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije i nakon njegovog ukidanja, Gradska izborna komisija grada Zrenjanina donela je na jučerašnjoj sednici Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupnu izbora za odbornike Skupštine grada Zrenjanina, koji su raspisani 4. marta 2020. godine.

Ovim rešenjem nastavlja se sprovođenje izbornih radnji, a izbori će se održati u nedelju, 21. juna 2020. godine. Nastavljaju da teku svi rokovi za vršenje izbornih radnji, utvrđeni Zakonom o lokalnim izborima, Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku i Rokovnikom za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina, a Gradska izborna komisija će posebnim aktom definisati istek rokova, u skladu s novim datumom održavanja izbora.

Takođe, Gradska izborna komisija objavila je i Obaveštenje da se izjave birača da podržavaju listu kandidata za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina mogu overiti kod javnog beležnika - notara i/ili u Gradskoj upravi grada Zrenjanina. 

Gradska uprava grada Zrenjanina takođe je danas objavila Obaveštenje o mogućnosti uvida u deo jedinstvenog biračkog spiska. 

Podsećamo, do prekida izbornih radnji i proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji usled epidemije izazvane koronavirusom, za lokalne izbore u Zrenjaninu predate su četiri izborne liste: 1. “Aleksandar Vučić - Za našu decu”, 2. Ivica Dačić – „Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“, 3. Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor i 4. VOJVOĐANSKI FRONT - ujedinjeni za demokratski Zrenjanin (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini) - Nenad Čanak. 

Izborne liste i kandidati, kao i objavljeni dokumenti u vezi sa izborima mogu se videti OVDE.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5634/Grad_0.jpg