Kokeza, Bjeković i Tumbaković u Zrenjaninu: podrška Fudbalskog saveza Srbije Gradu Zrenjaninu i fudbalskim klubovima s naše teritorije

U Zrenjaninu je juče boravila visoka delegacija Fudbalskog saveza Srbije, predvođena predsednikom te organizacije, Slavišom Kokezom. U delegaciji su bili i potpredsednik FSS Nenad Bjeković, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković i reprezentativac Srbije, rođen u ovoj sredini, Duško Tošić. Predstavnici FSS održali su sastanak s predstavnicima svih fudbalskih klubova s teritorije Grada Zrenjanina, a uručili su im i prigodne poklone - pakete sportske opreme. Skupu u “Kristalnoj dvorani” je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji se zahvalio Fudbalskom savezu Srbije na poklonima za klubove iz Zrenjanina i na podršci koju upućuju Gradu Zrenjaninu, u naporima da se fudbalskom sportu u našem gradu vrati stari sjaj i povratak na mesto u srpskom fudbalu koje mu po svemu pripada.


“Zadovoljstvo nam je da danas razgovaramo s najkompetentnijim ljudima u srpskom fudbalu, koji mogu mnogo da nam pomognu i s kojima možemo da konkretizujemo određene planove u narednom periodu. Interes Grada Zrenjanina i lokalne samouprave jeste da se fudbal razvija u našem gradu. Izdvajanjem budžetskih sredstava omogućavamo svim klubovima s teritorije grada da funkcionišu i da mogu da se takmiče, a u proteklom periodu smo ulagali i u fudbalsku infrastrukturu u gradu i u naseljenim mestima. Krenuli smo s velikom rekonstrukcijom gradskog stadiona i od nje sigurno nećemo odustati. Želimo da se fudbal ponovo igra u Karađorđevom parku, da se publika ponovo okuplja na stadionu, a poznato je i da je s ovih prostora ponikao velik broj naših poznatih igrača i reprezentativaca. Zahvaljujem se na podršci Fudbalskom savezu Srbije i što su prepoznali sve što radi Grad Zrenjanin na polju fudbala, ali i sporta uopšte”, istakao je Santovac.

U ime domaćina skupa, Fudbalskog saveza grada Zrenjanina, goste je pozdravio predsednik Goran Starčević, koji je istakao izuzetnu saradnju gradskog s nacionalnim savezom, a jedan od rezultata takve saradnje, kako je naveo, jeste i ovaj događaj, na kom se za 27 klubova deli oprema seniorskim ekipama.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza istakao je neke od ciljeva posete Zrenjaninu.
“Razgovaraćemo o mogućnostima da li Grad Zrenjanin, u saradnji s određenim privrednim kolektivima i Fudbalskim savezom Srbije, može u budućnosti da uradi nešto konkretno na rekonstrukciji stadiona, postavljanju veštačke ili prirodne trave, i da vidimo kako svi zajedno da Grad Zrenjanin vratimo na fudbalsku mapu naše zemlje, gde je nekada bio. Velika fudbalska imena potekla su upravo iz Zrenjanina, sa nama su ovde danas i Nenad Bjeković, Duško Tošić, mnogo ih je bilo, ali da bi se neki klub odavde vratio u superligu, grad mora snažnije i aktivnije da se uključi u to, zajedno s kompanijama koje posluju na teritoriji grada, a Fudbalski savez Srbije će, u dogovoru s gradom, donirati terene s veštačkom i prirodnom travom, i da svi zajedno damo doprinos razvoju fudbala u ovoj sredini”, naglasio je Kokeza. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5681/FSS_Zrenjanin_0.jpg