Svečano otvoren novi dečji vrtić u naselju “Putnikovo”: “Bubamara” za 150 mališana od jaslenog do predškolskog uzrasta

Dečji vrtić “Bubamara”, najsavremeniji objekat te vrste u gradu, svečano je otvoren danas u zrenjaninskom naselju “Putnikovo”. Simboličnim presecanjem vrpce, vrtić su otvorili pomoćnik ministra privrede Republike Srbije Aleksandar Starčević, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Vladimir Petrović. Svečanosti su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije Ivan Bošnjak, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, poslanici u Skupštini AP Vojvodine, odbornici Skupštine grada, predstavnici lokalne samouprave.

Namenjen boravku dece svih uzrasta - od jaslenog do predškolskog - po najvišim standardima, vrtić “Bubamara” izgrađen je sredstvima Grada Zrenjanina i Ministarstva privrede Republike Srbije, a ukupna vrednost investicije je 55 miliona dinara bez PDV. 

Gradonačelnik Čedomir Janjić rekao je da se u vrtiće Predškolske ustanove Zrenjanin svake godine upisuje oko dve ipo hiljade mališana, a da će u novootvorenom objektu boraviti 150 dece. 


- Zajedno smo, s Ministarstvom privrede, izgradili ovaj vrtić, 55 miliona je koštala investicija, 17 miliona smo dobili od ministarstva i koristim ovu priliku da im se na tome zahvalim. Nadam se da ćemo i sledeći projekat zajednički realizovati, a želja nam je da izgradimo još jedan vrtić koji nam je neophodan, u starom delu Bagljaša. I ovaj vrtić, u naselju “Putnikovo”, prvi je na ovoj teritoriji i nadam se da će naši sugrađani i njihova deca biti zadovoljni uslugom Predškolske ustanove. Objekat je prelep, dobro opremljen i verujem da će od 1. septembra biti pun - istakao je Janjić. 
 
 
 
 
Novi vrtić lociran je u stambenom naselju “Putnikovo”, na teritoriji mesne zajednice “Bolnica - Berbersko”, na prostoru omeđenom ulicama Rajka Rakočevića, Vojvode Stepe i Kočićeve. Glavni ulaz je iz Ulice Rajka Rakočevića. Izgrađen je na gradskoj parceli površine oko 2500 m2, a površina samog objekta je 742,62 kvadratnih metara.
 
Direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Vladimir Petrović rekao je da je Zrenjanin jedan od retkih gradova u Srbiji u kojima ne postoje liste čekanja za upis dece, i svi roditelji koji to žele mogu svoju decu upisati u neki od dvadeset vrtića u gradu. Zahvalio se Gradu Zrenjaninu i Ministarstvu privrede na pomoći u realizaciji ove investicije.
 
 
 

- Objekat je najsavremenije opremljen i u njemu će boraviti deca od jaslenih i mlađih srednjih do predškolskih grupa. Sva deca čiji su roditelji konkurisali za mesto maja meseca ovde će biti smeštena, a dolaze sa teritorije mesne zajednice “Bolnica - Berbersko” i delom sa Bagljaša, tako da je u ovom delu grada zaista bio potreban vrtić ovakvog kapaciteta. Imamo i dovoljno stručnog kadra koji će ovde raditi, i siguran sam da će vrtić “Bubamara” funkcionisati u najboljem redu - istakao je Petrović.
 
S novootvorenim objektom, Predškolska ustanova Zrenjanin u svom sastavu ima dvadeset vrtića i grupu na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice “Đorđe Joanović”. Svi rade u punom kapacitetu, a pohađa ih oko dve ipo hiljade dece jaslenog, obdanišnog i pripremnog predškolskog uzrasta. 
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5690/Vrtic_Berbersko2020_0.jpg