Zatvoreni bazeni spremni da dočekaju plivače u četvrtak, otvoreni za dvadesetak dana

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, obišao je danas gradske bazene, gde su u toku završni radovi na sanaciji otvorenog bazena, i ovom prilikom je upoznat sa svim detaljima oko početka rada, koji plivače i građanstvo, prema najavama, očekuje već u četvrtak. Ovom prilikom gradonačelnik je istakao:

“Danas sa saradnicima obilazim, pre svega, radove na gradskom bazenu, i želim da odam priznanje ustanovi “Sportski objekti”, kako direktoru, tako i njegovim saradnicima, za sve što je urađeno, a za vreme vanrednog stanja sanirane su sve tačke koje su pravile probleme, ne samo prošle sezone nego i prethodnih godina. Zatvoreni bazen je spreman da primi prve plivače, dok se za dvadeset dana očekuje prijem građanstva na otvorenim bazenima, i sa velikim zadovoljstvom najavljujemo početak nove sezone“, naveo je Janjić.

Od samog izlaza filterskog postrojenja na otvorenim bazenima, u toku su veliki radovi na sanaciji cevovoda, i reparaciji potisnih pumpi. 

“Zavodu za javno zdravlje u ponedeljak su predati uzorci vode, i nakon rezultata u koji će biti završeni u sredu, ako sve bude u redu, već u četvrtak 11. juna očekuje nas nastavak svih trenažnih procesa klubova koji su trenirali u zatvorenim bazenima, i naravno građanstva, kao i rekonvalescenata. Za vreme trajanja vanrednog stanja i usled zabrane rada sportskih objekata, vreme je iskorišćeno kako bi se obavile sve reparacije i sanacije na bazenu, urađene su reparacije svih velikih motora i potisnih pumpi, tako da će bazen besprekorno funkcionisati u narednom periodu“, naveo je Bojan Mijatov, direktor Javne ustanove “Sportski objekti”.

Mijatov se ovom prilikom zahvalio svim klubovima koji treniraju na bazenu na razumevanju i jedinstvu koje su pokazali za vreme epidemije izazvane koronavirusom. Sa gradonačelnikom, radove na bazenu obišli su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, i pomoćnici gradonačelnika Duško Radišić i Simo Salapura.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5664/ObilazakBazena2020_0.jpg