Bronza za Datunašvilija u Tokiju, u Zrenjanin stigla 23. olimpijska medalja, čestitka gradonačelnika

Član zrenjaninskog “Proletera” i reprezentacije Srbije Zurab Datunašvili osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u rvanju grčko-rimskim stilom, nakon što je u brobi za treće mesto u kategoriji do 87 kg savladao takmičara iz Hrvatske Ivana Hukleka ubedljivim rezultatom 6:1.
 
Ovo je 11. olimpijska medalja za našu zemlju u rvanju, a 23. olimpijska medalja koja je stigla u Zrenjanin. Tim povodom, čestitku Zurabu Datunašviliju uputio je gradonačelnik Simo Salapura, koji je ovom rvaču, kao prvom od istaknutih sportista, uručio simbolični sportski pasoš “Evropskog grada sporta”.
 
 
“Upućujem ti srdačne čestitke na osvojenoj medalji i dostojnom predstavljanju države Srbije, grada Zrenjanina i rvačkog kluba “Proleter” na Olimpijskim igrama u Tokiju. Dokazao si da je rvački sport među najtrofejnijim u našoj zemlji i nastavio kontinuitet sjajnih rezultata naših takmičara. Ovo je još jedna potvrda kvalitetnog i stručnog rada u rvačkom klubu “Proleter”, a posebno nam je drago što je naša titula Evropskog grada sporta krunisana i olimpijskom medaljom, koja uvek ima izuzetnu vrednost i značaj”, poručio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura osvajaču bronzane olimpijske medalje Zurabu Datunašviliju.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6143/Prijem_Zura_Nemes_0.jpg