Prijem za Oliveru Jevtić, promoterku i takmičarku na 5. Zrenjaninskom polumaratonu, trenera Slavka Kuzmanovića i Stenlija Kipruta, trkača iz Kenije

Zvučno srpsko atletsko ime, Olivera Jevtić, uveličala je današnji 5. Zrenjaninski polumaraton dvostrukom ulogom - promoterke i takmičarke. Na jutrošnjem prijemu kod gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure najavila je da će u Zrenjaninu i trčati na stazi od 21,1 km, nakon što je pre nekoliko dana pozvala naše sugrađane da se uključe u trku. Zahvalila se gradonačelniku na prijemu i ukazanoj pažnji i istakla da će trčati s velikim zadovoljstvom, na odlično organizovanoj manifestaciji. 
 
 
 
 
Prijemu su prisustvovali i njen trener, nekadašnji atletičar Slavko Kuzmanović, kenijski maratonac Stenli Kipruto koji će takođe danas nastupiti u Zrenjaninu, kao i organizatori 5. Zrenjaninskog polumaratona - generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i Miroslav Molnar. Jevtićevoj, Kuzmanoviću i Kiprutu gradonačelnik je uručio simbolične pasoše Evropskog grada sporta 2021.  
 
Gradonačelnik Zrenjanina istakao je da je mali jubilej polumaratona u našem gradu dobija dodatno na značaju, s obzirom da na njemu nastupa atletičarka koja je beležila sjajne rezultate na velikim svetskim uličnim trkama, uključujući i one u Njujorku, Bostonu, Amsterdamu i Portou. Takođe je trijumfovala i na polumaratonskim trkama u regionu i našoj zemlji, uključujući i četiri prva mesta u Beogradu - tri u polumaratonu i jedan u maratonu, 2007. godine. Iako su joj 44 godine, atletičarka iz Užica ne prestaje da trči i uspešno se nadmeće i sa dvostruko mlađim konkurentkinjama.
 
 
 

- Završetkom rekonstrukcije našeg gradskog stadiona i povezivanjem svih sportskih kapaciteta u gradu, imaćemo odličnu osnovu za razvoj sportskog turizma, a u atletici je već primetan napredak, nakon postavljanja najsavremenije tartan staze na stadionu. Zahvaljujem se Oliveri Jevtić na današnjoj podršci, i na lepim rečima njenog trenera Kuzmanovića, koji se ovom prilikom podsetio i nekih trka na kojima je, tokom karijere, nastupio upravo u Zrenjaninu - istakao je gradonačelnik Salapura.  
 
Olivera Jevtić pet puta je nastupala na Olimpijskim igrama, bila je među najboljim  juniorkama sveta i vlasnica je četiri nacionalna atletska rekorda u trčanju na duge staze - u disciplinama 5 i 10 hiljada metara, polumaratonu i maratonu. Zrenjaninci danas imaju priliku da je pozdrave duž staze, zajedno sa kenijskim atletičarem Kiprutom i drugim učesnicama i učesnicima 5. Zrenjaninskog polumaratona. 
 
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6227/prijem_olivera_jevtic0.jpg