Nova rasveta u Kulturnom centru Zrenjanina - zglobna platforma u velikoj sali, radovi i u drugim prostorima ustanove, uštede i do 85 odsto

Velika sala Kulturnog centra Zrenjanina već sutra, na premijeri filma “Olimpijac sa Begeja” zasijaće novim sjajem, jer su prethodnih dana izvršeni radovi na postavljanju nove rasvete u svim prostorima te gradske ustanove kulture. Izvršena je zamena i sanacija kompletnog osvetljenja, ukupno 243 svetiljke, a celokupna vrednost investicije iznosi 3,6 miliona dinara sa PDV. Radove su finansirali Pokrajinska vlada, u iznosu od 2,2 miliona dinara, Grad Zrenjanin u iznosu od 1,2 miliona i kompanija “Persu”, prijatelj i partner Kulturnog centra Zrenjanina, koja je izdvojila za ovu namenu 200.000 dinara.   
 
 
 
 
Zanimljivo je da je zamena dosadašnjih svetiljki štedljivom, LED rasvetom širokosnopne optike, u velikoj sali izvedena pomoću zglobne platforme, koju su izvođači radova uspeli da montiraju u tom prostoru. U drugim, manjim prostorima, u kojima su veće svetiljke zamenjene manjim i efikasnijim, biće izvršena i sanacija plafona i krečenje, a te radove finansiraće Kulturni centar iz sopstvenih budžetskih sredstava. 
 
 
 
 
Osim značajno poboljšanog osvetljenja u svim prostorima u kojima se održavaju programi i ostvaruje javna i interna komunikacija, nova rasveta će omogućiti uštede u potrošnji električne energije i do 85 odsto u odnosu na dosadašnje izdatke za tu namenu. Zgrada tako postaje i energetski efikasnija, a Grad Zrenjanin nastavlja i na ovakav način da realizuje i podržava projekte koji se tiču poboljšanja i unapređenja energetske efikasnosti i energetske sanacije, uštede energenata, uvođenja obnovljivih izvora energije i drugih, sličnih aktivnosti na svojoj teritoriji.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6274/kc_rasveta_0.jpg