Najavljen Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije i violiniste Stefana Milenkovića - program će biti raznovrstan uz dirigentsko vođstvo Mikice Jevtića

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je danas konferencija za novinare povodom predstojećeg tradicionalnog Novogodišnjeg koncerta Zrenjaninske filharmonije na kojem će ove godine nastupiti  Stefan Milenković.
Na konferenciji su pored Milenkovića govorili i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar i programski direktor Kulturnog centra Zrenjanin Vladimir Đurić. Pre konferencije za novinare gradnačelnik je u svom kabinetu upriličio prijem za čuvenog srpskog violinistu.

 

 

Gradonačelnik Simo Salapura izrazio je zadovoljstvo što naš grad ima filharmoniju i ima šta da ponudi publici u Zrenjaninu koja sigurno zna da prepozna virtuoze u muzici, a posebno da prepozna Stefana Milenkovića koji je naš, a ujedno i svetski.
- Biće mi čast i zadovoljstvo da slušamo koncert u našem Kulturnom centru i zahvaljujem Romanu Bugaru na idejama i podršci koju nam pruža u kreiranju kulturnog sadržaja u našem gradu. Zahvaljujem i zapsolenima u Kulturnom centru koji se trude da taj sadržaj bude što raznovrsniji i da bude veliki obuhvat ljudi koji te sadržaje mogu da prate - rekao je gradonačelnik Salapura i pozvao sugrađane da dođu u Kulturni centar, jer je ovaj koncert početak nove ere kada je u pitanju Zrenjaninska filharmonija.
Izrazio je i očekivanje da će Stefan Milenković nastupati u našem gradu i nakon ovog koncerta u januaru. 

 

 

Violinista Stefan Milenković zahvalivši najpre na gostoprimstvu, izrazio je zadovoljstvo što će biti u prilici da pred zrenjaninskom publikom nastupi posle dvadesetak godina. 
Rekao je i da je divno svirati sa Zrenjaninskom filharmonijom i za publiku koja mnogo zna. 

 


- Znam da je i tada, i umeđuvremenu, zrenjaninska publika zaista posebna, da poznaje i voli muziku, da dolazi na koncerte i da uživa u raznim žanrovima muzike i to je uvek lepo i daje posebnu odgovornost za bilo kog muzičara iz bilo kog žanra da da svoj maksimum - rekao je Milenković i naveo da će program biti raznovrstan, novogodišnji i da će svrati popularna dela u kojima je protagonista violina i gde je orkestar “vatreni saradnik” i “vatrena podrška”.
- To je program u kome muzičari, posebno violinisti, uživaju jer imaju priliku da pokažu svoj maksimum kroz veoma atraktivna i virtuozna dela. Biće tu i prigodan novogodišnji program koji svira samo orkestar, kao jedan ram koji uokviruje sve to - rekao je još Stefan Milenković.    

 

 

Direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar rekao je da je ovo sada već tradicionalni novogodišnji koncert i podsetio da Zrenjaninska filharmonija nije nastupala šezdetest godina, kao  i da su tokom nekoliko prethodnih godina usledili uspešni koncerti, novogodišnji i na Danima piva.
- Za nas je čast da najveće ime klasične muzike Stefan Milenković svira sa nama i to je zaista za svako poštovanje jer je prihvatio naš poziv, siguran sam da će karte sve biti rasprodate. Mi ćemo uz dirigentsku palicu maestra Mikice Jevtića izvesti prigodan novogodišnji program - rekao je Bugar i najavivši koncert za 9. januar sa početkom u 20 časova u Kulturnom centru, uz poštovanje svih epidemioloških mera.  
Roman Bugar je najavio da će Zrenjanin po prvi put, uz pomoć gradonačelnika koji je prepoznao njihov trud i zalaganje, imati profesionalnu koncertnu sezonu, a to znači da će zrenajninski Kamerni orkestar imati pet ili šest koncerata u sezoni, plus, dva ili tri koncetra Zrenajninske filharmonije. 

 

Programski direktor Kulturnog centra Zrenjanin Vladimir Đurić takođe je izrazio zadovoljstvo što svi zajedno rade na podizanju standarda i što će prvi program koji će ta ustanova imati biti Novogodišnji koncert.

Karte su po ceni od hiljadu dinara od danas u prodaji, a broj mesta biće uslovljen epidemiološkom situacijom.  

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6335/kzn_stefan_milenkovic_00.jpg