Zrenjanin 3. marta još jednom domaćin rukometašicama Srbije - protiv Švedske za učešće na EHF EURO 2022

Grad Zrenjanin narednog četvrtka, 3. marta, biće domaćin još jedne zvanične međunarodne rukometne utakmice, u kojoj se sastaju ženske nacionalne selekcije Srbije i Švedske. U pitanju je kvalifikacioni meč za učešće na Evropskom šampionatu, koji se, od 4-22. novembra ove godine, održava u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. 
 
Utakmica u Zrenjaninu igra se u Kristalnoj dvorani, s početkom u 18 časova. Rukometašice Srbije stižu danas u večernjim časovima u Zrenjanin, gde će trenirati do meča u četvrtak.
 
Ulaznica za utakmicu biće humanitarni prilog u iznosu od 100 dinara, a sav prihod biće usmeren u akciju “Sportom za bolje sutra”.
 
 
Nakon uspešno odigrane utakmice u Zrenjaninu protiv Turske, oktobra prošle godine (36:27), naše rukometašice pokušaće da u Kristalnoj dvorani ostvare povoljan rezultat i protiv Šveđanki i ostanu u trci za mesto u kvalifikacionoj grupi koje vodi na prvenstvo Starog kontinenta. 
 
Revanš meč protiv ekipe Švedske, reprezentativke Srbije igraju dva dana kasnije, 5. marta od 17 časova, u švedskom gradu Istadu. Posle dvomeča sa Švedskom, našu selekciju do kraja kvalifikacija očekuje gostovanje u Turskoj 20. aprila i utakmica sa Islandom koja se 23. aprila igra u Srbiji. 

Poziv za akreditovanje medija za utakmicu
 
Rukometni savez Srbije objavio je i poziv za akreditovanje medija za praćenje utakmice, čiji sadržaj prenosimo u celini:
 
Rukometni savez Srbije obaveštava zainteresovane predstavnike medija za praćenje utakmice reprezentacija Srbije i Švedske u okviru kvalifikacija za EHF EURO 2022 (četvrtak, 03. mart 2022. u 18:00 časova, Kristalna dvorana, Zrenjanin) da zahteve za akreditovanje mogu podneti zaključno sa 02. martom 2022. godine u 12 časova.
 
Potrebno je poslati ime i prezime, naziv redakcije, broj lične karte i novinarske legitimacije na press@rss.org.rs.
 
Napominjemo da će zbog nepovoljne epidemiološke situacije broj novinara i fotoreportera biti ograničen, kao i da će svi striktno morati da se pridržavaju pravila po dolasku u dvoranu.
 
Fotoreporterima će biti dozvoljen pristup terenu samo uz potvrdu o vakcinaciji, PCR testu ili brzom antigenskom testu, u protivnom fotografisanje će moći da se obavi samo sa tribina Kristalne dvorane. Rukometni savez Srbije će obezbediti fotografije sa utakmice koje možete slobodno koristiti uz potpis RSS.
 
Akreditovanim novinarima biće omogućen pristup konferenciji za medije posle utakmice, uz poštovanje svih epidemioloških mera i obavezno nošenje maske.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6430/Srbija_-_Svedska_0.jpg