Radovi na adaptaciji dalekovoda na trasi obilaznice odvijaju se u skladu s najavljenom dinamikom - u toku montaža novih stubova

Radovi na adaptaciji visokonaponskog dalekovoda, u delu ukrštanja magistralnog puta oko Zrenjanina (obilaznice) sa Prvomajskom ulicom, odvijaju se u skladu s najavljenom dinamikom i očekivanja izvođača radova su da do 28. marta budu završeni u potpunosti, uključujući i puštanje napona kroz provodnike na novim stubovima. 
 
 
 
 
Juče je završeno postavljanje jednog od dva nova stuba i u toku su radovi na postavljanju drugog, koji se na terenu odvijaju bez problema. Radove izvode preduzeća “Energotehnika Južna Bačka” iz Novog Sada i “Elektroistok izgradnja” Beograd, sa podizvođačima. 
 
Rešavanjem ovog problema stiču se uslovi za nastavak radova na trasi saobraćajnice, izgradnji kružne rasksrnice na ukrštanju s Prvomajskom ulicom i spajanju trase u dužini od 400 metara, čime bi najveći deo tranzitnog saobraćaja mogao da bude izmešten sa gradskih ulica i preusmeren na obilaznicu. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6459/dalekovod_obilaznica_00.jpg