Finansijska podrška grada za lečenje dece - u toku ove godine odobreno trinaest zahteva, još sredstava na raspolaganju

Pravo na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, po osnovu Javnog poziva gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, za tekuću godinu ostvarilo je do sada 13 podnosilaca zahteva, a za tu namenu na raspolaganju je još finansijskih sredstava, od opredeljenih dva miliona dinara.  
 
Ukupan iznos odobrenih finansijskih sredstava po osnovu pozitivnih rešenja u 2022. godini iznosi 1.280.000,00 dinara, a od predviđenih sredstava preostalo je 720.000,00 dinara. Maksimalan iznos finansijske podrške propisan pravilnikom je 150 hiljada dinara, a odobrena sredstva se isplaćuju u jednokratnom iznosu.  
 
Poziv svima kojima je potrebna ovakva vrsta podrške Grada Zrenjanina je otvoren do utroška sredstava. Kriterijumi za konkurisanje po Javnom pozivu, kao i dokumentacija koju je potrebno priložiti, mogu se videti na stranici sajta Grada Zrenjanina “Oglasi i konkursi”.
 
U toku 2021. godine, kada je ova akcija prvi put realizovana, pravo na finansijsku podršku grada za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura, u skladu sa kriterijumima propisanim Javnim pozivom, ostvarilo je 18 dece, a ukupan iznos odobrenih sredstava iznosio je više od 1,5 miliona dinara.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6539/Grad_00.jpg