Финансијска подршка града за лечење деце - у току ове године одобрено тринаест захтева, још средстава на располагању

Право на финансијску подршку за лечење малолетне деце са пребивалиштем на територији града Зрењанина, по основу Јавног позива градоначелника Зрењанина Сима Салапуре, за текућу годину остварило је до сада 13 подносилаца захтева, а за ту намену на располагању је још финансијских средстава, од опредељених два милиона динара.  
 
Укупан износ одобрених финансијских средстава по основу позитивних решења у 2022. години износи 1.280.000,00 динара, а од предвиђених средстава преостало је 720.000,00 динара. Максималан износ финансијске подршке прописан правилником је 150 хиљада динара, а одобрена средства се исплаћују у једнократном износу.  
 
Позив свима којима је потребна оваква врста подршке Града Зрењанина је отворен до утрошка средстава. Критеријуми за конкурисање по Јавном позиву, као и документација коју је потребно приложити, могу се видети на страници сајта Града Зрењанина “Огласи и конкурси”.
 
У току 2021. године, када је ова акција први пут реализована, право на финансијску подршку града за лечење, набавку лекова, ортопедских помагала, оперативних захвата, дијагностичких поступака и других медицинских процедура, у складу са критеријумима прописаним Јавним позивом, остварило је 18 деце, а укупан износ одобрених средстава износио је више од 1,5 милиона динара.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6539/Grad_00.jpg