Na pijaci u Jug Bogdanovoj biće održan “Noćni bazar u Zrenjaninu” - prilika za uživanje u delicijama, rukotvorinama, dizajnerskim predmetima, igračkama za decu i zabavu

“Noćni bazar u Zrenjaninu” biće održan u petak, 24. juna, na pijaci u Jug Bogdanovoj ulici od 17 do 23 sata, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, Marija Radojčić organizatorka “Noćnog bazara” i Branislav Dobrijević, rukovodilac odeljenja pijaca u JKP “Pijace i parkinzi”.

 

 

Zamenik Santovac je rekao da se, posle Novog Sada, Beograda i još nekih vojvođanskih gradova pridružio i naš grad. 
- Ovo je prilika za promociju svega onoga što naši mali proizvođači nude, ali i prilika da naši sugrađani dođu i kupe sve te kvalitetne proizvode. Noćni bazar, osim tog dela, sadrži i zabavne programe koji imaju za cilj da privuku što veći broj naših sugradjana i stvore dobru atmosferu te večeri. Biće to ujedno i prilika da dođu porodično, da ponešto kupe i dobro se provedu - rekao je Santovac i ukazao da je namera da noćni bazari postanu tradicija budući da su takve manifestacije i svojevrsne prilike za promociju našeg rada i pozvao Zrenajnince da u subotu od 17 časova dođu na pijacu u Jug Bogdanovoj.

 


Marija Radojčić je kazala da bazar ima svoj koncept koji funkcioniše već šest godina i u zavisnosti od lokalne samouprave on se ne menja, ali da poenta cele priče jeste pre svega da je to porodični događaj.
- S druge strane, ako malo bolje razmislite, kad odete u neki drugi grad uglavnom odete na pijacu da još bolje upoznate taj grad bilo da je to bilo koji svetski grad ili grad u našoj državi. Ono što je bila naša ideja kada smo kretali sa bazarom, jeste da je baš pijaca najbolje mesto gde možemo da napravimo jedan takav koncept i takav vid komunikacije sa malim proizvođačima, generalno komunikacije i predstavljanja lokalnim raznim sredinama - rekla je Radojčić.

 

 

Upravo zbog toga, navela je, rade po raznim pijacama ali i trgovima na teritoriji naše zemlje kako bi se mali proizvođači u što većem broju predstavili svojim potencijalnim kupcima da bi razvili svoju priču i kako da ne bi morali da plaćaju razne nametne koje bi morali kod trgovinskih lanaca.
- Najvažnija stvar od svega je svakako to što imate priliku da kupite baš od onoga ko je to stvarao , jer, niko dobro ne može predstaviti i prezentovati svoj proizvod kao onaj ko je to stvarao. Zato, u petak od 17 do 23 sata na pijaci ćete uživati zaista u raznim delicijama, raznim rukotvorinama, dizajnerskim predmetima, nakitu, igračkama za decu. Prosto ne postoji oblast koju naši izlagači neće pokriti, a mi ćemo emitovati najbolju energiju te večeri - kazala je još Marija Radojčić i ukazala da će pored rukotvorina biti i velika ponuda hrane i pića. 

 


Do sada je prijavljeno sto izlagača, a svi koji su zainteresovani za učešće mogu se još prijaviti na imejl nocnibazar@gmail.com
Branislav Dobrijević rekao je da su i “Pijace i parkinzi” prepoznali ideju koju je predložila Marija Radojčić.
- Hteli smo da našim sugrađanima ponudimo još jedan vid zabave i dodatnu ponudu malih proizvođača, tako da pozivamo Zrenjanince da dođu i podrže ovu manifestaciju, a kako nam je u planu, od jeseni bi ona trebalo da se održava jednom mesečno - rekao je Dobrijević.

  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6617/Zrenjanin-01.jpg