Održano finale kviza pod nazivom "Prljavo ili čisto-nije isto" – najuspešnija Osnovna škola „Jovan Dučić“ iz Kleka

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac otvorio je, u Kulturnom centru, finale kviza pod nazivom "Prljavo ili čisto-nije isto" za učenike od petog do osmog razreda koji organizuje JKP "Čistoća i zelenilo" Zrenjanina, uz podršku Grada Zrenjanina.
Događaju su prisustvovale i pomoćnice gradonačelnika Snežana Vučurević i Marija Damjanović.

 


Santovac  je ukazao da je pored sticanja novih znanja veoma važno podizanje svesti o značaju ekologije kod dece.
- Grad Zrenjanin je u proteklom vremenskom periodu uložio značajna sredstva u ekologiju. U toku je rekonstrukcija Karađorđevog parka, uz pomoć Ministarstva za zaštitu životne sredine, uredili smo park na Putnikovu,zasađeno je mnogo novih sadnica, a ono što je kruna celokupne priče o ekologiji jeste i prečistač otpadnih voda i očekujemo da vrlo brzo krenemo i u izgradnju prečistača. Kada je reč o ekologiji, naš cilj je i da ove godine krenemo i u izgradnju četvrtog kraka obilaznice oko grada – rekao je Santovac navodeći da je, uz napore Grada, važno i podizanje svesti o značaju i zaštiti životne sredine, reciklaži i ekologiji kod mladih i dece.  

 


Tehnički direktor „Čistoće i zelenila“ Vladimir Vujin ukazao je da se ove godine za četvrto po redu takmičenje prijavio rekordan broj škola, čak njih 22 iz Zrenjanina i naseljenih mesta. 

 

 

Kvalifikacije i polufinalno takmičenje se odvijalo od 28. februara do 3.  marta, u Kristalnoj dvorani, a u finalu su učestvovale OŠ Dositej Obradović,  OŠ „2. Oktobar" iz Zrenjanina i OŠ „Jovan Dučić“ iz Kleka koja je i pobednik finala i predstavljaće naš grad na Republičkom takmičenju u Beogradu, 21. aprila. 

 

 

Idejni tvorac takmičenja je Gradska čistoća Beograd, a Goran Vasić iz službe za edukaciju i informisanje iz tog preduzeća rekao je da je osnovni cilj da deca uče svoje starije o reciklaži.
- Naša prednost je u tome što će ova deca za par godina biti nosioci društva i tada će verovatno biti drugačija slika, sa mnogo manje divljih deponija i svih sličnih problema sa kojima se susrećemo svakodnevno u bilo kom gradu u Srbiji – rekao je Vasić.   
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6934/IMG_20230310_120901__3_.jpg