Prijem u Gradskoj kući za goste manifestacije “Srbija u ritmu Evrope” - ambasadori i predstavnici lokalnih samouprava poneli lepe utiske iz Zrenjanina

Prijem u Gradskoj kući za goste manifestacije “Srbija u ritmu Evrope” - ambasadore i predstavnike više lokalnih samouprava iz naše zemlje i Crne Gore - predstavljao je uvod u glavni festivalski program, održan sinoć u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani”. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, ugostio je ambasadore u Srbiji pet zemalja - ambasadorku Švedske Aniku Ben David, ambasadorku Norveške Kristin Melsom, ambasadorku Severne Makedonije Mihaelu Veselinov, ambasadora Bugarske Petka Dojkova i ambasadora Finske Niklasa Lindkvista. Prijemu su prisustvovali i predstavnici crnogorskih gradova Nikšića, Kolašina, Danilovgrada i Budve, u okviru saradnje koju manifestacija “Ritam Evrope” ostvaruje u toj zemlji, kao i predstavnici gradova i opština iz Srbije, koji su učestvovali na manifestaciji u Zrenjaninu. 
 
 
 
Pozdravljajući ih sve u ime Grada Zrenjanina i u svoje lično ime, uz dobrodošlicu i želju za prijatnim boravkom u Zrenjaninu, gradonačelnik Simo Salapura rekao je da veruje da će iz našeg grada, sa manifestacije u “Kristalnoj dvorani”, biti poslata lepa slika u Evropu i svet.
- Sve ono što smo radili i radimo kao grad nekako se simbolično povezuje sa ovom manifestacijom, jer ritam našeg grada jeste ritam razvoja infrastrukture, novih projekata, novih radnih mesta, praćenja potreba dece i mladih, bili smo u prethodnom periodu i “Evropski grad sporta”, a ono na čemu intenzivno radimo jeste da promovišemo i našu kulturu i da Zrenjanin postane i Nacionalna prestonica kulture - rekao je gradonačelnik i u skladu s manifestacijom “Srbija u ritmu Evrope”, u kojoj deca predstavljaju više od 20 zemalja i njihovu muziku i kulturu, dodao da je i Grad Zrenjanin, ustvari, “Evropa u malom”.
 
- Koliko je večeras gradova učenika u manifestaciji, toliko u Zrenjaninu i okolini ima različitih nacija. Uvek smo bili gostoprimljivi, gostoljubivi, dobri domaćini i posebno nam je drago što možemo da organizujemo manifestacije poput ove, manifestacije mladosti, muzike, radosti, druženja, pozitivne energije - poručio je gradonačelnik gostima programa “Srbija u ritmu Evrope”. 
 
 
 
 
Prisutne je na prijemu pozdravio i Igor Karadarević, direktor programa “Srbija u ritmu Evrope” i voditelj manifestacije.
 
Deca iz Republike Srpske i Crne Gore nastupala su u revijalnom delu programa u “Kristalnoj dvorani”, a prijemu u Gradskoj kući je prisustvovao i Vasilije Ivanović, potpredsednik Opštine Kolašin, koji je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Zrenjanin i rekao da su prepoznali manifestaciju kao značajnu za saradnju u oblasti kulture i učešća dece u društvenom životu. 
 
 
 
Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač na prijemu je nagovestio pobedu svog grada i ispostavilo se nekoliko sati kasnije da je bio u pravu. Devojčice iz Kikinde slavile su na takmičenju i naredni domaćin manifestacije “Srbija u ritmu Evrope” biće taj severnobanatski grad. Za domaćine, grad Zrenjanin, imao je samo reči hvale i istakao dobru međusobnu saradnju dva grada.
- Veliko je zadovoljstvo biti u karavanu “Srbije u ritmu Evrope” i mi smo prisutni već nekoliko godina. Deca koja učestvuju u njemu su srećna i vesela, predstavljaju svoj grad, izabrala su najbolju pesmu, a ono što je najvažnije jeste druženje koje im svima mnogo znači. Zrenjanin je uvek sjajan domaćin, izuzetan grad, s kojim Kikinda dobro sarađuje, jedni druge nadograđujemo, podržavamo i mislim da i druge lokalne samouprave treba nekako da se vode našim primerom - istakao je Lukač.   
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7236/RITAM_EVROPE_SHOW_2023_0.jpg