Po prvi put Grad Zrenjanin, povodom prvog rođendana, dodeljuje zlatnike deci rođenoj na Praznik grada – 17. novembar

Na inicijativu gradonačelnika Sima Salapure, Grad Zrenjanin ove godine po prvi put dodeljuje zlatnike sa grbom grada deci rođenoj na Praznik grada, 17. novembar.
 
 
 
 
Tim povodom, gosti gradonačelnika danas su bili Minja, Dejana, Andrija i Dušan, deca rođena 17. novembra prošle godine, sa svojim roditeljima, ali i sa tri starije sestre.  
- Želeći da pružimo podršku roditeljima, našim sugrađanima, doneli smo odluku da za Praznik grada bebama rođenim na taj dan pokažemo mali znak pažnje i da u ime Grada uručimo zlatnik. Time ne samo da baštinimo važne datume iz naše istorije, već pokazujemo i da vodimo računa i o našoj budućnosti i našim pokolenjima – rekao je gradonačelnik. 
 
 
 
Gradonačelnik je zahvalio roditeljima koji su danas došli sa svojim bebama koje su njemu i njegovim saradnicima ulepšali dan, istakavši da je ovo jedan od lepših dana u poslu kojim se bavi.
- Što se tiče podsticaja roditeljima, podsetiću da smo na skupštinskoj sednici doneli odluku da od 1. januara 2024. godine, naknada za prvorođeno dedete umesto 50 hiljada bude 60 hiljada dinara, a za drugo i svako naredno dete umesto 35 hiljada bude 45 hiljada dinara. Takođe, radimo na pripremi projektno – tehničke dokumentacije, odnosno dokumentacije za raspisivanje tendera. Novac je obezbeđen, a u pitanju je novi vrtić na Bagljašu za jaslenu grupu i očekujemo do nove godine raspisivanje tendera, a početak radova na proleće  - rekao je još gradonačelnik Salapura.
 
 

Gordana Vukelić iz Elemira kazala je da su utisci veoma pozitivni, budući da je reč o lepom gestu Grada Zrenjanina. 
- Zaista nismo očekivali da će nas pozvati i setiti se naših najmlađih sugrađana. Danas smo bili u prilici i da razgovaramo sa gradonačelnikom o statusima sela, o tome šta bi se moglo unaprediti i našoj budućnosti – rekla je ona i navela da im je ovo prva beba, ali da je proširenje porodice u planu.   
 
 
 
Kristijana Petru, majka troje dece izrazivši zadovoljstvo, takođe je navela da je dodela zlatnika lep gest i da će deci to biti lepa uspomena od Grada Zrenjanina. 
- Zahvaljujem na poklonima, a pored toga mogla sam i da direktno postavim pitanje i dobijem odgovor, pošto nas zanimaju mogućnosti za kupovinu kuće u gradu, kao što je to slučaj u selima, budući da smo podstanari sa troje dece i to bi nam mnogo značilo -  rekla je ona. 
 
 
 
 
Osim zlatnika, gradonačelnik je našim malim sugrađanima koji sutra slave prvi rođendan, uručio i rođendanske čestitke, medvediće i jastučiće sa njihovim imenima.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7268/PRIJEM_BEBE_DAN_GRADA_2023_00.jpg