Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek uručio komplete opreme, lopti i rekvizita sportistima i razgovarao s decom u Tomaševcu

Delegacija Sportskog saveza Srbije, u kojoj su bili predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, posetila je danas Mesnu zajednicu Tomaševac. Zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom, generalnom sekretarkom Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosavom Đapić Atanacković i predsednikom Saveta MZ Tomaševac Goranom Fijatom, oni su uručili komplete sportske opreme, lopti i rekvizita sportistima u tom selu, a najmlađi sportisti, učenici OŠ “Mladost”, imali su priliku i da razgovaraju sa Štefanekom, svetskim i olimpijskim šampionom u rvanju, koji im je preneo neka svoja sportska i životna iskustva.
 
 
 
 
“Sportski savez Srbije se trudi, iz godine u godinu, da unapređuje uslove za bavljenje sportom kod dece u njihovom mestu, bez obzira gde žive i kojim se sportom bave. Iz tog razloga posećujemo i mnoge manje sredine - danas smo izabrali Tomaševac - u kojima delimo sportsku opremu i želimo da podignemo na viši nivo celokupnu sportsku infrastrukturu u Srbiji, i to činimo u saradnji sa državom i Ministarstvom omladine i sporta. Glavni cilj nam je da što više dece uključimo u sistem sporta, jer sport može da im donese samo dobro i pozitivno, u zdravstvenom, socijalnom, društvenom i svakom drugom pogledu”, rekao je Štefanek i dodao da su brojni istaknuti sportisti potekli upravo iz seoskih sredina, pomenuvši kao najbolji primer Klek. 
 
Rekao je i da Sportski savez Srbije pet godina realizuje Seoske igre SSS, u koje su ove godine uključene seoske sredine iz 40 opština.
“Pre pet godina, prosek godina učesnika bio je između 45 i 55 godina, a sada je taj prosek između 18 i 35 godina, tako da smo i te ljude podstakli da se bave sportom, učestvuju na tim igrama, čijem pobedniku, kao nagradu, gradimo sportski teren na otvorenom, a time dajemo i bolju mogućnost za sportske aktivnosti u svom mestu”, poručio je Štefanek. 
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je dobru saradnju Grada Zrenjanina sa Sportskim savezom Srbije i zahvalio se predsedniku SSS i olimpijskom šampionu Štefaneku što je danas posetio Tomaševac.
“Razgovorali smo s đacima osnovne škole, sportistima koji ovde treniraju, jer je bitno da znamo da kvalitet u sportu imamo i u naseljenim mestima i neki od najvećih zrenjaninskih sportista su upravo potekli iz manjih sredina. Danas smo došli da im uručimo donaciju, da ih podržimo, da im ukažemo na zdrave stilove života, da su tu i Grad i Sportski savez grada, Sportski savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, da smo prisutni kako u gradu, tako i u svim mesnim zajednicama na teritoriji Grada Zrenjanina, “Evropskog grada sporta” 2021. godine, a očekujemo da i u narednoj, olimpijskoj godini zrenjaninski sportisti takođe zabeleže uspeh i nastave kontituitet osvajanja olimpijskih medalja”, kazao je gradonačelnik. 
 
 
 
Predsednik Saveta MZ Tomaševac, takođe nekadašnji sportista - rvač, Goran Fijat rekao je da su sportsku opremu dobili fudbaleri FK “Partizan”, članovi fudbalske akademije “Plavac”, kao i deca koja treniraju u košarkaškoj i drugim sportskim sekcijama OŠ “Mladost”.
“Cilj nam je da promovišemo sport, da se što više dece u selu bavi sportom, a našem pozivu odazvali su se u Sportskom savezu Srbije i pružili priliku ovoj deci da se upoznaju i razgovaraju s olimpijskim šampionom i sportskom veličinom kakva je Davor Štefanek. Svaka donacija nekoj seoskoj sredini u vidu sportske opreme mnogo znači, a danas smo dobili kompletne garniture dresova za prvi tim FK “Partizan” i za decu,  fudbalske i košarkaške lopte, košarkaške table, atletske rekvizite, opremu za školicu sporta”, istakao je Fijat. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7280/STEFANEK_DONACIJA_TOMASEVAC_0.jpg