Kvalifikacioni meč u futsalu Srbija - Poljska sutra uveče u Zrenjaninu - prijem u Gradskoj kući za delegaciju našeg tima

Futsal reprezentacije Srbije i Poljske odigraće sutra (petak, 15. decembar) u Zrenjaninu kvalifikacionu utakmicu za učešće na Svetskom prvenstvu 2024. godine u Uzbekistanu. Meč počinje u 18 časova u “Kristalnoj dvorani”, uz simboličnu cenu ulaznice od 100 dinara kojom se pomaže humanitarna akcija “Sportom za bolje sutra”. Ulaznice će moći da se kupe na biletarnici “Kristalne dvorane” sutra od 10 časova. 
 
 
Ovim povodom, u Gradskoj kući upriličen je prijem za delegaciju našeg tima u sastavu Bojan Pavićević - direktor futsal selekcija, Dejan Majes - selektor muške A selekcije, Marija Armuš - tim menadžer i igrači, kapiten tima Miloš Simić, kao i Slobodan Rajčević i Nikola Matijević, inače naši sugrađani. Ugostio ih je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, a prijemu su prisustvovali i predsednik Fudbalskog saveza grada Zrenjanina Velibor Mladenović i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković
 
 
 
 
Gradonačelnik je istakao da je gradu Zrenjaninu pripala čast da ponovo ugosti nacionalnu futsal selekciju. Podsetio je i na druge nastupe reprezentativnih selekcija tokom ove godine i rekao da se ona završava još jednim sportskim spektaklom u “Kristalnoj dvorani”.
- Veoma važna utakmica za futsal reprezentaciju Srbije, u našem gradu su i na pripremama, Zrenjanin, kao i uvek do sada, očekujem da bude dobar domaćin, a očekujemo i da naši sugrađani podrže reprezentaciju i ja ih pozivam, kao i sve naše sportiste, da sutra svi podržimo tim Srbije, pokažemo zašto je Zrenjanin izabran da bude grad domaćin i zašto baštinimo kulturu sporta u “Evropskom gradu sporta” - kazao je gradonačelnik Salapura.
 
Selektor Dejan Majes rekao je da je nekoliko glavnih reprezentativaca “van stroja” zbog zdravstvenih problema, ali da je atmosfera u timu na vrhunskom nivou. Podsetio je da su kvalifikacije započeli pobedom u Poljskoj, ali da su sada u situaciji da moraju da pobede.
- To je pitanje koje se ne postavlja, jednostavno potrebna nam je pobeda, uprkos malerima koji nas prate. Momci koji će igrati u Zrenjaninu su u ovom momentu najbolje što Srbija može da pruži, očekujemo i nadamo se, na šta smo već navikli, da podrška publike sutra bude maksimalna i da bude ozbiljan “vetar u leđa” reprezentaciji, koja je trenutno najmlađa u Evropi - kazao je selektor Majes.  
 
 
 
Nikola Matijević istakao je da sutra neće biti kalkulacija, da igrači nemaju prava na grešku i da utakmica mora da se dobije.
- Daćemo sve od sebe da to i postignemo, velikom brobom i koncentracijom i pozvao bih zrenjaninsku publiku koja voli sport i futsal da dođu, ispune dvoranu i pomognu nam na našem putu ka svetskom prvenstvu - poručio je Matijević.  
 
Reprezentaciji Srbije preostala su još dva meča u “elit” rundi kvalifikacija - protiv Poljske u Zrenjaninu i protiv Belgije, 20. decembra na gostovanju - u kojima su joj neophodne pobede kako bi obezbedila učešće u baražu. Posle četiri kola Srbija se nalazi na trećem mestu u grupi sa osvojenih 5 bodova, prva je Poljska sa 9, a druga Ukrajina sa 7 bodova.
 
 
 
 
Reprezentativci Rajčević i Matijević posetili su danas i OŠ “Petar Petrović Njegoš”, koju su pohađali, i deci uručili fudbalske lopte, uz poziv da dođu na utakmicu i podrže našu selekciju. Bila je to lepa prilika i za druženje i razgovor s našim futsalerima, u najvećoj zrenjaninskoj školi, iz koje su ponikli i brojni sportisti, državni reprezentativci u više sportova.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7311/Srbija_Poljska_futsal_plakat_0.jpg