Gradonačelnik povodom godišnjice udruženja ZREPOK: Važan činilac poslovnog i društvenog ambijenta u Zrenjaninu

Poslovno udruženje ZREPOK - Zrenjaninski poslovni krug, tradicionalnim koktelom na Bogojavljenje, obeležilo je juče 14. godišnjicu od osnivanja. Bila je to prilika za podsećanje na razvoj i rezultate, na sprovedene akcije i projekte, ali i trenutak da se ukaže čast novom članu i dodeli još jedna “Povelja prijateljstva”. Među brojnim zvanicama koje su uveličale proslavu, bio je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura koji je ovim podovom istakao da je udruženje ZREPOK važan činilac poslovnog ambijenta u Zrenjaninu.
“Saradnja lokalne samouprave sa udruženjem u celini, ali i svim njegovim članicama, je na zavidnom nivou i često smo u prilici da istaknemo njihov doprinos, ne samo privrednom, već i društvenom ambijentu naše sredine. Posebno nam znači saradnja u okviru projekta “Letnja stručna praksa”, na kom s našim Tehničkim fakultetom na najbolji način promovišemo uspešne studente i podstičemo ih da upravo u firmama pod okriljem ZREPOK-a usavrše svoja znanja, a ne retko dobiju i priliku za zaposlenje”, istakao je gradonačelnik.
 
 
 
 
Iz ZREPOK-a povodom godišnjice poručuju da su ponosni na konstantan rast firmi članica, ali i na širenje udruženja. Istakli su da je Zrenjaninski poslovni krug postao jači za jednog novog člana, jer se ZREPOK-u pridružio Nikolin Surdućan, osnivač firme “General solušn“ iz Zrenjanina. “Povelja prijateljstva”, priznanje koje ZREPOK dodeljuje uspešnim i uglednim pojedincima iz ove sredine, pripala je ove godine advokatu Đorđu Matiću.
 
 
 
 
Obraćajući se prisutnima, predsednik ZREPOK-a Borislav Umićević podsetio je na uspešnost članica udruženja, uprkos privrednim turbulencijama. Poseban akcenat stavio je na obrazovanje kao osnovni temelj razvoja društva i naglasio značaj dostupnosti obrazovanja za sve učenike. U tom smislu, ZREPOK podržava sve pozitivne inicijative na temu obrazovanja, na nivou društva. Umićević je izrazio uverenje da je Zrenjanin danas bolje mesto za život i poželeo svima zdravlja, srećnu i uspešnu godinu.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7350/ZREPOK_KOKTEL_2024_0.jpg