Svečano dodeljene godišnje nagrade Sportskog saveza Zrenjanin

Tradicionalna svečanost na kojoj su dodeljene godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina za 2010. godinu održana je juče u Baroknoj sali Gradske kuće, uz prisustvo brojnih sportista, stručnjaka, sportskih radnika i predstavnika lokalne samouprave.
 
      
 
Skup je otvorio i goste pozdravio predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Aleksandar Marton, koji je podsetio da je, u periodu krize u kojoj se grad našao, sport opstao i doprineo afirmaciji Zrenjanina u širim razmerama.
- Svesni smo da problema ima i u oblasti sporta i da će ih biti, i na svima nama je da dalje radimo na postizanju dobrih rezultata i stvaranju uslova za sportske uspehe. Kada je reč o broju sportista iz naše sredine koji učestvuju na velikim međunarodnim takmičenjima, možemo rame uz rame stati sa Beogradom i Novim Sadom. Na poslednjoj Olimpijadi, u Pekingu, posle glavnog grada, najviše učesnica i učesnika iz naše zemlje dao je upravo Zrenjanin i to je zaista velika stvar – istakao je Marton.   
 
          
 
Pre početka svečanosti, predsednik zrenjaninske Skupštine primio je u svom radnom kabinetu atletsku i sportsku legendu naše zemlje, a sada Generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije, Daneta Koricu, koji se takođe obratio skupu. On je podsetio da je Sportski savez Srbije pre dve godine Sportskom savezu Zrenjanina dodelio priznanje kao najuspešnijem gradskom i opštinskom savezu u republici, a potom i uručio godišnje nagrade jednom delu nagrađenih sportista.
 
      
 
U kategoriji sportista, sportskih kolektiva i sportskih nada, nagrade Sportskog saveza su zaslužili Sanja Glušac (Bokserski klub "Banat" Zrenjanin), Mile Vidović (Tekvondo klub "Zrenjanin" Zrenjanin), Katarina Simonović i Vladislav Paskaš (Plivački klub "Proleter" Zrenjanin), Anita Sakal (Džudo klub "Proleter" Zrenjanin), Stefan Muc (Mačevalački klub "Omladinac" Zrenjanin), Sanja Cvrkota (Karate klub "Zadrugar" Lazarevo), Dimitrije Jerković (Karate klub "Zrenjanin" Zrenjanin), Karate klub "Zadrugar" Lazarevo, Klub američkog fudbala "Vitezovi" Klek, kuglaški klubovi "Kristal" i "Banat" Zrenjanin, ženska košarkaška ekipa OŠ "Svetozar Marković Toza" Elemir, Bejzbol i softbol klub "Gradnulica Bečkerek" Zrenjanin. U kategoriji sportista sa invaliditetom nagrađen je stonoteniser zrenjaninskog kluba "K2" Goran Perlić.
 
      
 
Nagrade su ovom prilikom dobili i stonoteniski trener Zoran Mulić, predsednica Atletskog kluba "Proleter" Mirjana Grujić, rukometni trener Zlatko Čaušević, karate sudija Milan Kovačević, a nagrađeni su i sportski sponzori i donatori – menjačnica "Spin" i fabrika stočne hrane "Magnavita". Za dugogodišnje snimanje sportskih događaja i manifestacija nagrađen je Mihalj Lenart. 
 
     
 
Posebno priznanje za dugogodišnje angažovanje u sportu pripalo je Milenku Cukućanu, dok je nagrada za životno delo dodeljena rukometnom stručnjaku i aktivisti u ovom sportu, Nedeljku Arsenovu.