Kvalifikacije za XVI Svetsko prventvo 2011. u odbojci za juniorke

Turnir A grupe kvalifikacija za XVI Svetsko prventvo 2011. u odbojci u konkurenciji juniorki biće odigran u Kristalnoj dvorani od 18. – 22. maja, najavio je danas gradonačelnik dr Mileta Mihajlov.
-Ovo je zasigurno dobra generalna proba i trening za deo Evropskog prvenstva kojie će se u septembru održati za seniorke u našem gradu. Sada još jednom pokazujemo da smo grad sportova, da smo uvažen grad spreman da organizuje ovakva takmičenja - rekao je gradonačelnik Mihajlov i naglasio da će pored Srbije, u Zrenjaninu igrati Poljska, Grčka, Portugalija i Crna Gora.  

 


- Navijaćemo za sve, jer svi koji će doći ovde jesu pobednici samim tim što učestvuju na ovakvom takmičenju. Juniorke Srbije će prvi meč odigrati protiv Portugalije, zatim protiv Grčke, Crne Gore i Poljske, a plasman na svetsko prvenstvo će obezbediti pobednici četiri grupe kao najbolje plasirana selekcija  – dodao je on.
Na današnjoj konfereciji, pored gradonačelnika, novinarima se obratio i Ratko Pavličević, trener naše juniorske selekcije, koji se zahvalio Zrenjaninu i ljudima koji su učestvovali u organizaciji.
- Ono što je za nas najbitnije jeste da imamo dobre uslove za rad, tako da se iskreno nadam da ćemo biti spremni. Naša očekivanja su sigurno da uspemo i kvalifikujemo se na svetsko prvenstvo koje će biti održano u Peruu. Puni smo motiva da uspemo u svojim nastojanjima – rekao je Pavličević.
Dobrom uspehu na predstojećem takmičenju, kako su navele, očekuju i Danica Radenković, kapiten juniorske reprezentacije Srbije i Nevena Džamić, odbojkašica Kleka.