Prvenstvo Srbije u vazduhoplovnom jedriličarstvu

U nizu sportskih takmičenja koje se održavaju ove godine u našem gradu, Zrenjanin će biti domaćin i 57. Nacionalnog otvorenog prvenstva Srbije u vazduhoplovnom jedriličarstvu koji će se održati na Aerodromu "Ečka" od 31.jula do 13. avgusta ove godine, najavio je danas gradonačelnik Zrenjanina i predsednik Organizacionog odbora dr Mileta Mihajlov.
Organizator šampionata je Aeroklub "Zrenjanin“, učešće je najavilo oko 40 ekipa iz Srbije i okolnih zemalja, a najviše njih doći će iz Slovenije.

 


Predsednik  aerokluba  Jagoš Banović rekao je na današnjoj konferenciji da ta manifestacija pored takmičarskog karaktera ima za cilj razvoj i afirmaciju vazduhoplovnog sporta i Aerodroma "Ečka“, koji su od opšteg značaja za ceo Srednjebanatski region.
- Zbog toga želimo da omogućimo svima koji to budu želeli da dodju na naš i njihov Aerodrom i da zajedno sa nama uživaju u svemu što ova lokacija pruža i u svim dopunskim sadržajima koje smo predvideli za sve uzraste naših gradjana - rekao je Banović.
On je istakao da je Aeroklubu "Zrenjanin“ pripala čast da bude domaćin 57. Nacionalnog prvenstva u vazduhoplovnom jedriličarstvu zato što taj klub ima dugu i uspešnu karijeru u vazduhoplovnim sportskim disciplinama.
- Od osnivanja 1929. godine Aeroklub svoju delatnost obavlja u 4 sekcije i u Vazduhoplovnoj školi, i to Sekcija za aeromodelarstvo, za padobranstvo, za vazduhoplovno jedriličarstvo i za motorno letenje. U svim pomenutim disciplinama imali smo do sada vrhunske rezultate – rekao je Banović.
Erne Lazar, marketing menadžer Aerokluba kaže da će otvaranje šampionata biti u nedelju 31. jula s početkom u 18 časova, dok će u subotu, 13. avgusta biti proglašeni pobednici, dodeljene medalje i organizovano svečano zatvaranje šampionata.
Za sve zainteresovane prisustvo na tom  sportskom dogadjaju je besplatno, a detaljniji raspored takmičenja i više o Aeroklubu može se pogledati na sajtu Aerokluba
www.aeroklubzrenjanin.org.rs
 

Kako je najavljeno, biće obezbeđen i besplatan autobuski prevoz do aerodroma "Ečka".

Program pratećih aktivnosti: