Ženski aktivizam je u toku

Danas je ženski klub "Mužlja" organizovao proslavu 8. marta, Međunarodnog dana žena, kojoj su prisustvovali predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton i Tibor Vaš, član Gradskog veća zadužen za ekonomiju i regionalnu saradnju.

 

 

Aranka Palatinuš, predsednica kluba podsetila je da Klub ima tradiciju dugu više od 30 godina i oko 60 članova, uključujući nekoliko muškaraca.

 

Članovi učestvuju na mnogim izložbama širom Srbije, a Klub ima saradnju sa više od 50 drugih klubova.

 

Kao što je istaknuto, položaj žena tek treba da se ojača, još uvek se potcenjuje, a posebnu pažnju treba posvetiti mlađim generacijama.

 

      

 

Aleksandar Marton dao je primer nejednakog prava u traženju posla koji se odnosi na porodiljsko odsustvo. Mnogi poslodavci izbegavaju zapošljavanje mladih žena od kojih se očekuje da imaju bebe koje utiču na natalitet jer se mladi parovi ustručavaju da imaju decu zbog teške finansijske situacije.

 

Kao što je zaključio predsednik Skupštine, lokalna samouprava će pružiti dalju podršku ženskom aktivizmu i klubovima poput onog u Mužlji kako bi žena postala „vidljiva“ u našem društvu i omogućila joj napredak u poslu i životu.