Женски активизам је у току

Данас је женски клуб "Мужља" организовао прославу 8. марта, Међународног дана жена, којој су присуствовали председник Скупштине града Александар Мартон и Тибор Ваш, члан Градског већа задужен за економију и регионалну сарадњу.

 

 

Аранка Палатинуш, председница клуба подсетила је да Клуб има традицију дугу више од 30 година и око 60 чланова, укључујући неколико мушкараца.

 

Чланови учествују на многим изложбама широм Србије, а Клуб има сарадњу са више од 50 других клубова.

 

Као што је истакнуто, положај жена тек треба да се ојача, још увек се потцењује, а посебну пажњу треба посветити млађим генерацијама.

 

      

 

Александар Мартон дао је пример неједнаког права у тражењу посла који се односи на породиљско одсуство. Многи послодавци избегавају запошљавање младих жена од којих се очекује да имају бебе које утичу на наталитет јер се млади парови устручавају да имају децу због тешке финансијске ситуације.

 

Као што је закључио председник Скупштине, локална самоуправа ће пружити даљу подршку женском активизму и клубовима попут оног у Мужљи како би жена постала „видљива“ у нашем друштву и омогућила јој напредак у послу и животу.