Treninzi za osoblje opštinskih kancelarija LER

Tokom prošle nedelje u Ečki je održan trodnevni seminar za opštinske službenike iz 9 opštinskih kancelarija / odeljenja za lokalni ekonomski razvoj, koji su odabrani u fazi pripreme projekta „Naša zajednička misija-male kancelarije za LER na putu do velikih uspeha" koji će prisustvovati seminaru integrisanom u ovaj projekat koji podržava Fond za otvoreno društvo, i osim CenTriR-a koji je vodeći partner, Gradske uprave Zrenjanina i Kragujevca i Opština Pećinci takođe učestvuju kao partneri.

 

 

Na osnovu ankete o kapacitetima opštinskih LER / odeljenja, urađene u dvadesetak opština, projektni tim je odlučio da obuku funkcionera 9 opština: Šid, Bač, Irig, Bečej, Novi Bečej, Nova Crnja, Topola , Bela Crkva i Kovin. Uvodni seminar organizovan je u Ečki, a imao je za cilj da upozna učesnike o svim relevantnim pitanjima lokalnog ekonomskog razvoja, a najvažniji deo obuke bila je studija slučaja rezultata koje su postigli mentori iz Kragujevca, Zrenjanina i Pećinca. Nakon seminara, učesnici su umrežavanje s kancelarijama mentora ocenili kao najvažnije u nadi u dalju saradnju. Pre nekoliko godina ove mentorske kancelarije bile su u identičnoj situaciji kao odabrane kancelarije na Projektu, i uspele su da savladaju sve prepreke, rešavajući probleme i zamke sa kojima su se rukovodioci suočili na početku svog rada.

 

Sledeći petomesečni korak ove obuke je organizovanje 3 jednodnevne radionice mentora LER kancelarija za njihove grupe opština koje završavaju puni krug obrazovanja.