Zrenjanin dobija Centar za reciklažu

U Multimedijalnoj sali danas su ugovor o izgradnji Reciklažnog centra potpisali direktor zrenjaninske kompanije "Clean and Green" i direktor građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović Dedinje", u prisustvu ministra zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranje, Olivera Dulića i gradonačelnika Zrenjanina, dr Milete Mihajlova.

 

Ugovor je vredan 56 miliona dinara, a Ministarstvo je obezbedilo 27 miliona, dok Grad učestvuje sa 29 miliona dinara.

 

 

Gradonačelnik ističe da se Grad često prijavljuje na otvorene pozive Ministarstva zaštite životne sredine i da je to jedan od rezultata tog rada
- Danas smo započeli radove na zgradi Centra za reciklažu i zapravo dovršavamo radove na rekonstrukciji odlagališta. To smo obećali građanima pre godinu dana i to smo uradili. Neće biti više loših mirisa, nema paljenja na deponiji, tako da smo rešili jedan veliki ekološki problem - rekao je gradonačelnik.

 

Ministar Dulić kaže da će potpisivanjem ovog ugovora Zrenjanin u narednih pedeset dana dobiti moderan centar za reciklažu. Kapacitet Centra biće 2.300 t otpada koji je do sada bio odlagan i sada će biti recikliran, a nekoliko stotina ljudi će se uključiti, a oko 20 novih radnih mesta biće otvoreno u samom Centru. - rekao je Dulić.

 

 

Govoreći o značaju Centra za reciklažu, direktora kompanije „Clean and Green“, Biljana Gligić kaže da će se otpad odlagati, sortirati i privremeno skladištiti u ovom centru.
- Centar će se prostirati na površini od 1.100 m2, a različite vrste otpada biće odvojeno razvrstane tako da će građani moći odlagati automobilske gume, ambalaže, čvrsti otpad itd. - rekla je ona.
Nakon potpisivanja ugovora posećena je Gradska stanica za odlaganje otpada.