Зрењанин добија Центар за рециклажу

У Мултимедијалној сали данас су уговор о изградњи Рециклажног центра потписали директор зрењанинске компаније "Clean and Green" и директор грађевинског предузећа "Ратко Митровић Дедиње", у присуству министра заштите животне средине, рударства и просторног планирање, Оливера Дулића и градоначелника Зрењанина, др Милете Михајлова.

 

Уговор је вредан 56 милиона динара, а Министарство је обезбедило 27 милиона, док Град учествује са 29 милиона динара.

 

 

Градоначелник истиче да се Град често пријављује на отворене позиве Министарства заштите животне средине и да је то један од резултата тог рада
- Данас смо започели радове на згради Центра за рециклажу и заправо довршавамо радове на реконструкцији одлагалишта. То смо обећали грађанима пре годину дана и то смо урадили. Неће бити више лоших мириса, нема паљења на депонији, тако да смо решили један велики еколошки проблем - рекао је градоначелник.

 

Министар Дулић каже да ће потписивањем овог уговора Зрењанин у наредних педесет дана добити модеран центар за рециклажу. Капацитет Центра биће 2.300 т отпада који је до сада био одлаган и сада ће бити рециклиран, а неколико стотина људи ће се укључити, а око 20 нових радних места биће отворено у самом Центру. - рекао је Дулић.

 

 

Говорећи о значају Центра за рециклажу, директора компаније „Clean and Green“, Биљана Глигић каже да ће се отпад одлагати, сортирати и привремено складиштити у овом центру.
- Центар ће се простирати на површини од 1.100 м2, а различите врсте отпада биће одвојено разврстане тако да ће грађани моћи одлагати аутомобилске гуме, амбалаже, чврсти отпад итд. - рекла је она.
Након потписивања уговора посећена је Градска станица за одлагање отпада.