Kuglaši u svetskom vrhu

Sportski savez grada Zrenjanina organizovao je danas prijem za zrenjaninske kuglaše koji su kao članovi reprezentacije Srbije osvojili zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za mlade u Nemačkom Bautzen-u, kao i bronzanu medalju na Svetskom juniorskom kupu za pojedince koji se održao u istom gradu. Zlato su osvojili Radovan Vlajkov, Slobodan Simonović i Dalibor Popov, članovi Kuglaškog kluba "Banat", a bronzu je osvojio Božidar Jurišić, član Kuglaškog kluba "Kristal". Prijemu je prisustvovao i trener KK „Kristal“ Dragan Fatović, kao i sekretar KK „Banat“, Dušan Popadić. U ime Sportskog saveza grada Srđan Bogaroški, generalni sekretar pozdravio je sportiste, a u ime lokalne uprave Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada i magistar Vojislav Matić, član Gradskog veća zadužen za sport.

 

      

 

- Ovo nije prvi put da susrećemo kuglaše, koji su već imali dobre rezultate, a posebno mi je drago danas što imamo predstavnike oba zrenjaninska kluba, koji uspešno promovišu naš grad i zemlju - rekao je predsednik Skupštine grada . On je dodao da je to nastavak dobrih rezultata naših sportista i sportistkinja tokom poslednjih petnaest dana, uključujući odbojkašice, plivače i pobednike Državnog prvenstva u stonom tenisu.
- Grad Zrenjanin se, u sadašnjim okolnostima, trudi da podrži sport, nadajući se da će u budućnosti biti još bolji. - dodao je.

 

Vojislav Matić, rekao je, kao što je to slučaj sa stolnoteniserima, da je teže opstati u sportu nego pobeđivati, podsetivši da su plivači osvojili zlato na prethodnom Svetskom prvenstvu u Rijeci 2010. godine.

 


      

 

U jakoj konkurenciji, kako su procenili pobednici, Srbija je u finalu pobedila u mečevima sa Slovenijom i Nemačkom (3496 poena, Slovenija 3478 i Nemačka 3451). Pored tri zrenjaninska kuglaša (Popov, 587 poena), (Simonović, 556) i Vlajkov (544), ostali članovi reprezentacije bili su Robert Ernješi (662), Miloš Simijonović (565) i Igor Kovačić (582 poena).

 

Sada Srbija ima dve uzastopne zlatne medalje na Svetskom prvenstvu - u seniorskoj kategoriji (Dettenheim 2009. i Sarajevo 2011) i kategoriji juniorki (Rijeka 2010. i Bautzen 2012).