Kуглаши у светском врху

Спортски савез града Зрењанина организовао је данас пријем за зрењанинске куглаше који су као чланови репрезентације Србије освојили златну медаљу на Светском првенству за младе у Немачком Bautzen-у, као и бронзану медаљу на Светском јуниорском купу за појединце који се одржао у истом граду. Злато су освојили Радован Влајков, Слободан Симоновић и Далибор Попов, чланови Куглашког клуба "Банат", а бронзу је освојио Божидар Јуришић, члан Куглашког клуба "Кристал". Пријему је присуствовао и тренер КК „Кристал“ Драган Фатовић, као и секретар КК „Банат“, Душан Попадић. У име Спортског савеза града Срђан Богарошки, генерални секретар поздравио је спортисте, а у име локалне управе Александар Мартон, председник Скупштине града и магистар Војислав Матић, члан Градског већа задужен за спорт.

 

      

 

- Ово није први пут да сусрећемо куглаше, који су већ имали добре резултате, а посебно ми је драго данас што имамо представнике оба зрењанинска клуба, који успешно промовишу наш град и земљу - рекао је председник Скупштине града . Он је додао да је то наставак добрих резултата наших спортиста и спортисткиња током последњих петнаест дана, укључујући одбојкашице, пливаче и победнике Државног првенства у стоном тенису.
- Град Зрењанин се, у садашњим околностима, труди да подржи спорт, надајући се да ће у будућности бити још бољи. - додао је.

 

Војислав Матић, рекао је, као што је то случај са столнотенисерима, да је теже опстати у спорту него побеђивати, подсетивши да су пливачи освојили злато на претходном Светском првенству у Ријеци 2010. године.

 


      

 

У јакој конкуренцији, како су проценили победници, Србија је у финалу победила у мечевима са Словенијом и Немачком (3496 поена, Словенија 3478 и Немачка 3451). Поред три зрењанинска куглаша (Попов, 587 поена), (Симоновић, 556) и Влајков (544), остали чланови репрезентације били су Роберт Ерњеши (662), Милош Симијоновић (565) и Игор Ковачић (582 поена).

 

Сада Србија има две узастопне златне медаље на Светском првенству - у сениорској категорији (Dettenheim 2009. и Сарајево 2011) и категорији јуниорки (Ријека 2010. и Bautzen 2012).