U Melencima je pokrenut kanalizacioni sistem

Predsednik Vlade AP Vojvodine, dr Bojan Pajtić, posetio je danas Melence i zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina dr Miletom Mihajlovim pokrenuo pumpnu i kanalizacionu mrežu.
- Tokom poslednje četiri godine Pokrajinska vlada je finansirala sedamdesetak novih kanalizacionih mreža u Vojvodini, a danas je život u tim gradovima i selima bolji, da ne spominjemo poboljšani kvalitet vode, tako da nema više, na primer, 800 septičkih jama u jednom selu, i nema potrebe da se govori o značaju kvaliteta vode za banju Rusandu ili za poljoprivredne proizvođače, kao i za investitore koji dolaze u naš region. Na teritoriji grada u Kleku i Melencima započeli smo radove na kanalizacionoj mreži kao i u Elemiru, čija je vrednost ulaganja 90 miliona dinara, a u Melencima je 10 miliona obezbedila lokalna samouprava - rekao je Pajtić.

 

     

 


Gradonačelnik Mihajlov kaže da je ovo sigurno kapitalna investicija, ne samo u Melencima, već i u Kleku i Ečki, kao i u drugim selima u kojima je izgrađena kanalizaciona mreža.
- Ne mogu da kažem šta je važnije, zdravije okruženje, životni standard, koristi od poljoprivrede, u svakom slučaju smo uradili sjajan posao. Nadam se da će se radovi nastaviti u Melencima, gde su završeni 38 km, i u Elemiru gde je izgrađeno 18 km, ali i u Ečki, što bi praktično značilo da su završene kanalizacione mreže. - rekao je Mihajlov. Direktor banje Rusanda, Milivoj Popov kaže da je ova zdravstvena ustanova prva javna ustanova koja je povezana na mrežu. Sada jezero Rusanda može biti pod kontrolom zagađenja i banja može postati zaštićeno područje, rekao je Popov.