Senat novosadskog Univerziteta u Zrenjaninu danas

Senat novosadskog Univerziteta održao je danas 44 sednicu na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu. Gradonačelnik dr Mileta Mihajlov pozdravio je goste, članove Senata, kao jedno od najviših organa uprave Univerziteta u Novom Sadu, odnosno dekane 14 fakulteta novosadskog Univerziteta, predstavnike stručnih saveta, odbore za kvalitet i direktore naučnih instituta Univerziteta u Novom Sadu.

 


 
 

 

- Danas su Zrenjanin i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ centar akademske Vojvodine. Danas je veće Senata u Zrenjaninu. Tehnički fakultet Zrenjanin osnovan je u našem gradu pre gotovo trideset godina, a mnogi njegovi diplomirani stručnjaci danas su inženjeri koji aktivno pomažu ekonomski razvoj Zrenjanina i Vojvodine, a mnoga priznanja i nagrade studentima i profesorima podržavaju ovu izjavu - rekao je Mihajlov dodajući da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa ovom institucijom.
- Imamo zajednički cilj, da omogućimo diplomcima ovog fakulteta da se integrišu u moderno društvo, ne samo u Srbiji, već i u Evropi. Sa druge strane, želeli bismo da poboljšamo ovu saradnju uvođenjem ekonomije, otvaranjem novih odeljenja i radnih mesta za ove mlade ljude.

 

 

Dekan fakulteta prof. Dr Milan Pavlović. kaže da se danas novosadski univerzitet preselio u Zrenjanin.
- Danas ćemo donositi odluke o broju novih studenata, vremenskom okviru i drugim važnim pitanjima. Čast nam je što ovde imamo sednicu Senata. Takođe je to svojevrsno priznanje.

 

Po rečima prof. Dr Univerziteta prof. Dr Miroslava Veskovića. saradnja fakulteta je veoma važna kako bi se odredio pravac daljeg razvoja i programa koji će se sprovoditi.
- Mi nismo suparnici, naprotiv, zajednički smo bolji - rekao je Vesković.