Сенат новосадског Универзитета у Зрењанину данас

Сенат новосадског Универзитета одржао је данас 44 седницу на Техничком факултету "Михајло Пупин" у Зрењанину. Градоначелник др Милета Михајлов поздравио је госте, чланове Сената, као једно од највиших органа управе Универзитета у Новом Саду, односно декане 14 факултета новосадског Универзитета, представнике стручних савета, одборе за квалитет и директоре научних института Универзитета у Новом Саду.

 


 
 

 

- Данас су Зрењанин и Технички факултет „Михајло Пупин“ центар академске Војводине. Данас је веће Сената у Зрењанину. Технички факултет Зрењанин основан је у нашем граду пре готово тридесет година, а многи његови дипломирани стручњаци данас су инжењери који активно помажу економски развој Зрењанина и Војводине, а многа признања и награде студентима и професорима подржавају ову изјаву - рекао је Михајлов додајући да локална самоуправа има одличну сарадњу са овом институцијом.
- Имамо заједнички циљ, да омогућимо дипломцима овог факултета да се интегришу у модерно друштво, не само у Србији, већ и у Европи. Са друге стране, желели бисмо да побољшамо ову сарадњу увођењем економије, отварањем нових одељења и радних места за ове младе људе.

 

 

Декан факултета проф. Др Милан Павловић. каже да се данас новосадски универзитет преселио у Зрењанин.
- Данас ћемо доносити одлуке о броју нових студената, временском оквиру и другим важним питањима. Част нам је што овде имамо седницу Сената. Такође је то својеврсно признање.

 

По речима проф. Др Универзитета проф. Др Мирослава Весковића. сарадња факултета је веома важна како би се одредио правац даљег развоја и програма који ће се спроводити.
- Ми нисмо супарници, напротив, заједнички смо бољи - рекао је Весковић.