Festival vatrogasnih društava Srbije u Zrenjaninu

U Zrenjaninu će se od 29. juna do 1. jula održati Festival vatrogasne društava Srbije i s tim u vezi gradonačelnik Zrenjanina, predsednik organizacionog odbora festivala priredio je prijem za Dragana Jajića, sekretara Gradskog vatrogasnog društva i člana Upravnog odbora Vatrogasnih društava Srbije, Milana Nikolića, predsednika Gradskog vatrogasnog društva Zrenjanin i mr Branku Jajić, PR festivala.

 

 

Gradonačelnik Mihajlov je rekao da je grad Zrenjanin prepoznao veliki značaj i humanitarni aspekt dobrovoljnih društava, pa bi se moglo reći da je Zrenjanin jedini grad u Srbiji koji finansijski podržava dobrovoljnou vatrogasno društvo.
- Cilj nam je da ovo dobrovoljno vatrogasno društvo pripremimo i opremimo za pomoć građanima, a ono postoji već više od dva veka, a na ovom trećem festivalu ima više od 1000 učesnika - rekao je Mihajlov, dodajući da se profesionalna vatrogasna služba delimično i finansijski podržava od lokalne samouprave.  

 

 

Kako kaže Jajić, takmičenja vatrogasnih službi u Srbiji imaju dugu tradiciju, više od 100 godina, i organizuju se svake 4 godine od 1951. godine. U isto vreme su kvalifikacije za Međunarodnu olimpijadu vatrogasnih službi, a od 2004. sva takmičenja vatrogasnih službi su organizovana kao Festival vatrogasne službe.

 

Jajić kaže da će se ove godine takmičiti više od 90 timova iz svih okruga na Gradskom stadionu.