Фестивал ватрогасних друштава Србије у Зрењанину

У Зрењанину ће се од 29. јуна до 1. јула одржати Фестивал ватрогасне друштава Србије и с тим у вези градоначелник Зрењанина, председник организационог одбора фестивала приредио је пријем за Драгана Јајића, секретара Градског ватрогасног друштва и члана Управног одбора Ватрогасних друштава Србије, Милана Николића, председника Градског ватрогасног друштва Зрењанин и мр Бранку Јајић, ПР фестивала.

 

 

Градоначелник Михајлов је рекао да је град Зрењанин препознао велики значај и хуманитарни аспект добровољних друштава, па би се могло рећи да је Зрењанин једини град у Србији који финансијски подржава добровољноу ватрогасно друштво.
- Циљ нам је да ово добровољно ватрогасно друштво припремимо и опремимо за помоћ грађанима, а оно постоји већ више од два века, а на овом трећем фестивалу има више од 1000 учесника - рекао је Михајлов, додајући да се професионална ватрогасна служба делимично и финансијски подржава од локалне самоуправе.  

 

 

Како каже Јајић, такмичења ватрогасних служби у Србији имају дугу традицију, више од 100 година, и организују се сваке 4 године од 1951. године. У исто време су квалификације за Међународну олимпијаду ватрогасних служби, а од 2004. сва такмичења ватрогасних служби су организована као Фестивал ватрогасне службе.

 

Јајић каже да ће се ове године такмичити више од 90 тимова из свих округа на Градском стадиону.