U znak sećanja na žrtve Čente iz II svetskog rata

Polaganjem venaca na spomenike u centru i na severu Čente i službu u znak sećanja na žrtve II svetskog rata Čenta je obeležila 19. avgust 1943., kada je nemačka vojska streljala 5 rodoljuba, dok je u periodu 1941-45, 51 stanovnik Čente ubijen u borbi protiv fašizma. Vence su na dva spomenika položila delegacija grada Zrenjanina, Gradskog odbora veterana Drugog svetskog rata, odbornici Skupštine AP Vojvodine, Gradski odbor Srpske narodne stranke Zrenjanin i Mesni odbor SNS Čenta.

 

     

 

Organizator ovog obeležavanja datuma, predsednik Mesnog odbora SNS Čenta, član Skupštine grada Zrenjanina Milan Mrkobrad podsetio je na važnost sećanja na žrtve i obeležavanje ovog datuma.

 

 

U ime grada Zrenjanina venac su položili potpredsednik Skupštine Zrenjanina, Ljubomir Stanisavljev, sekretar Skupštine Zrenjanina, Milan Mrkšić i vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije, Marica Kosanović. Milan Mrkšić je izjavio da bi trebalo pamtiti istoriju da bismo mogli uvažavati našu sadašnjost i stvarati našu budućnost.

 

 

Delegacija članova Skupštine AP Vojvodine bila je sledeća; Dr Predrag Matejin, Mr. Ivan Bošnjak, i Stojanka Lekić, delegacija veterana svetskog rata / GO SUBNOR / Nedeljko Papić i delegacija SNS Zrenjanin potpredsednik Gradskog veća Mirko Krlić i poslanici Skupštine grada Zrenjanin Milena Prstojević, Gordana Adamov i Dušan Šijan, i delegacija lokalnog odbora SNS Čenta Milan Mrkobrad, Ljiljana Mihajlović i Žika Grubić. Prisutni su bili i poslanici Skupštine Republike Srbije, prof. Mirko Atlagić i Miodrag Linta, koji je predsedavajući Koalicije udruženja izbeglica u Republici Srbiji.