У знак сећања на жртве Ченте из II светског рата

Полагањем венаца на споменике у центру и на северу Ченте и службу у знак сећања на жртве II светског рата Чента је обележила 19. август 1943., када је немачка војска стрељала 5 родољуба, док је у периоду 1941-45, 51 становник Ченте убијен у борби против фашизма. Венце су на два споменика положила делегација града Зрењанина, Градског одбора ветерана Другог светског рата, одборници Скупштине АП Војводине, Градски одбор Српске народне странке Зрењанин и Месни одбор СНС Чента.

 

     

 

Организатор овог обележавања датума, председник Месног одбора СНС Чента, члан Скупштине града Зрењанина Милан Мркобрад подсетио је на важност сећања на жртве и обележавање овог датума.

 

 

У име града Зрењанина венац су положили потпредседник Скупштине Зрењанина, Љубомир Станисављев, секретар Скупштине Зрењанина, Милан Мркшић и вршилац дужности директора Туристичке организације, Марица Косановић. Милан Мркшић је изјавио да би требало памтити историју да бисмо могли уважавати нашу садашњост и стварати нашу будућност.

 

 

Делегација чланова Скупштине АП Војводине била је следећа; Др Предраг Матејин, Мр. Иван Бошњак, и Стојанка Лекић, делегација ветерана светског рата / ГО СУБНОР / Недељко Папић и делегација СНС Зрењанин потпредседник Градског већа Мирко Крлић и посланици Скупштине града Зрењанин Милена Прстојевић, Гордана Адамов и Душан Шијан, и делегација локалног одбора СНС Чента Милан Мркобрад, Љиљана Михајловић и Жика Грубић. Присутни су били и посланици Скупштине Републике Србије, проф. Мирко Атлагић и Миодраг Линта, који је председавајући Коалиције удружења избеглица у Републици Србији.