Kompanija Delta Generali donirala aparat za reanimaciju

Kompanija Delta Generali donirala je Gradskoj upravi aparat za reanimaciju – defibrilator koji je postavljen u Gradskom uslužnom centru.
Leonid Babić, direktor regionalnog centra Novi Sad, kaže da ta kompanija posluje na treritoriji našeg grada već petnaest godina, a filijala u Zrenjaninu osnovana je među prvima u okviru Grupacije Delta Generali u Srbiji.
 
 
- Samim tim i ova donacija je prva od pet koje ćemo donirati u pet gradova u Vojvodini. Defibrilator je uređaj koji služi za pokretanje rada srca u slučaju prestanka ili zastoja u radu srca. Prednost ovog uređaja je u tome što je automatski, namenjen amaterskoj upotrebi, odnosno licima koja nisu medicinskog profila i koja na taja način mogu da pruže prvu pomoć svakome kome je potrebna pomoć – rekao je Babić ukazujući da je unesrećenom potrebno pružiti pomoć u najkraćem mogućem roku, a da je rukovanje aparatom lako.
- Nadam se da neće biti mnogo potrebe za korišćenjem ovog aparata, mada, prema statistici naćešće bolesti vezane su za bolesti krvnih sudova i srca. Neka ovo bude prevencija, ali se nadam da ćemo aparat što manje koristiti – dodao je on.   
Primopredaji su prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak, njegov zamenik Čedomir Janjić i pomoćnici Darko Karan i Ivan Dević.
 
 
 
Gradonačelnik Bošnjak je izrazio zahvalnost Kompaniji Delta Generali na ovoj donaciji.
- Aparat je postavljen upravo u Gradskom uslužnom centru gde je i najveća frekvencija građana. Važno je što je upotreba aparata jednostavna i laka i zaista se nadamo da će se on što manje koristiti, ali kada se bude koristio da će omogućiti da se nekome spasi život – rekao je gradonačelnik Bošnjak.
Prema njegvoim rečima dve ili tri osobe iz Gradske upave će biti obučeno za rad na defibrilatoru, a budući da je aparat prenosiv moguće je pružiti pomoć licima i u drugim delovima zgrade, kao i van nje.