Sutra je ''Noć muzeja'' - u Zrenjaninu na sedam lokacija i sa dvadeset programa

Jubilarna, deseta manifestacija kulture "Noć muzeja" održava se sutra u 68 mesta u Srbiji, a publika u Zrenjaninu imaće priliku da, u periodu između 18 – 02 časa, poseti sedam lokacija na kojima će biti organizovano dvadeset izložbi, tematskih programa, radionica, pozorišnih predstava, filmova... Nosilac manifestacije je "Narodni muzej Zrenjanin", a učešće u njoj uzeli su i Narodno pozorište "Toša Jovanović", Savremena galerija UK Ečka, Kulturni centar, Pozorišni klub "Zeleno zvono", Istorijski arhiv i klub UG "Lavli Džavli".
 
Narodni muzej priprema dvanaest programa u prostorima stalne postavke, izložbenog salona, malog salona, amfiteatra, kao i prostora ispred salona. Posetioci mogu pogledati reviju haljina kojom će biti otvorena etnološka izložba "Narodni vez - tradicija kao inspiracija",  arheološku izložbu "Crna Bara - Prkos", Postavku vrednih porodičnih predmeta koji su pripadali porodici Jagodić iz Konaka, izložbu iz Fonda stare i retke knjige, predstavljanje unikatne staklene ploče poznatog zrenjaninskog fotografa Ištvana Oldala. U "Noći muzeja" ovde će biti prilazan i film "Fauna vilinskih konjica (Insecta, Odonata) Vojvodine" i organizovana Radionica pustovanja vune.
 
 
NP "Toša Jovanović" priprema lutkarsku radionicu, kao i predstavu "Antigona", koja počinje u 20 časova. U Kulturnom centru Zrenjanina posetioci mogu pogledati izložbu likovnih radova učenika HPTŠ "Uroš Predić" i Zrenjaninske gimnazije, dok Savremena galerija, tokom manifestacije, svoj izložbeni prostor otvara za postavku "Poklon SIV-a Savremenoj galeriji Zrenjanin 1963. godine".
 
U Salonu Istorijskog arhiva Zrenjanina postavljena je izložba "Ivo Andrić u diplomatiji", koja će sutra biti otvorena u punom terminu "Noći muzeja", od 18-02 časa. Pozorišni klub "Zeleno zvono" priprema izložbu "Prostorni apsurdi: studija slučaja Zrenjanin", s početkom u 19 časova, koncert Catch-Pop String-Strong i potom DJ set.
 
Treće učešće UG "Lavli Džavli" u "Noći Muzeja" će karakterisati umetnost grafita i murala. U prostorijama kluba biće otvorena izložba radova Kristijana Ungura, grafiti umetnika iz Švajcarske, rodom iz Zrenjanina.
 
Više o programu Noći muzeja u Zrenjaninu:
http://www.nocmuzeja.rs/Gradovi/Zrenjanin
 
Više o programu Noći muzeja u Srbiji:
http://www.nocmuzeja.rs